Doğuş Teknoloji Şekerpınar'ı Ar-Ge merkezi yapıyor
Doğuş Grubu içerisindeki otomotiv, inşaat ve finans sektörlerinde yürütülen yazılım geliştirme faaliyetleriyle edinilen yüksek bilgi ve deneyimle 2012 yılında kurulan, o tarihten bu yana müşterilerinin stratejik teknoloji çözüm ortağı olma hedefiyle faaliyetlerini sürdüren Doğuş Teknoloji, Ar - Ge merkezi oldu.
Yazılım geliştirme, veri analitiği ve iş zekası, dijital dönüşüm, web tabanlı projeler, mobil teknolojiler, veri merkezi hizmetleri, siber güvenlik ve bilgi güvenliği konularında faaliyet gösteren Doğuş Teknoloji’nin Şekerpınar’daki merkezi Haziran ayı itibariyle Ar - Ge merkezi olarak faaliyet göstermeye başladı.
Doğuş Teknoloji’nin kısa vadede Türkiye’de, orta vadede ise global ölçekte, lider Ar – Ge ve inovasyon teknoloji şirketi olmayı hedeflediğini anlatan Doğuş Teknoloji Genel Müdürü İlker Kuruöz, “Yaklaşık bir yıl önce Ar - Ge ve inovasyon verimliliğimizi yükseltmek, yetkin insan kaynağına daha fazla yatırım yapmak, ulusal ve uluslararası Ar - Ge programlarına katılmak, üniversite işbirliklerini arttırmak ve fark yaratan yeni ürünler geliştirmek hedefleriyle Ar-Ge Merkezi başvurusu yapma kararı aldık. Şekerpınar ofisimiz için başvuru sürecini başarı ile tamamladık. 2017’nin ikinci yarısında ise Maslak ofisimizin de Ar - Ge merkezi olması için çalışmalara başlayacağız” dedi.
Rekabetçi bir Ar-Ge
Bu karar ile şirket içinde dört aşamadan oluşan Ar - Ge Merkezi Programı başlatıldığını anlatan Kuruöz, “İlk projemiz; Ar - Ge Merkezi yetkinlik modelinin kurulması oldu. Şirketi rekabetçi bir Ar - Ge, inovasyon, teknoloji şirketi haline getirmeyi hedefleyen bu yetkinlik modelinin tüm yapı taşlarına ilişkin alt projeler çalışıldı. İkinci projemiz, Ar - Ge Merkezi yapısını, uçtan uca, hiç el değmeden, dijital platformda yönetmeyi sağlayan IT altyapısının kurulması idi. Ar - Ge personelinin Ar - Ge Merkezi’ne giriş yaptığı andan itibaren, bina içerisinde geçirdiği zamanı izleyen, proje yönetim sistemi ile entegre çalışan ve tüm verilerin bordro ve finansal sistemlere otomatik aktığı, tüm raporların otomatik çekildiği ve gerçek zamanlı izlenebilen bir altyapı kuruldu” dedi. Fiziksel olarak yapılan hazırlıkların IT altyapısı ile birleştirilerek tüm sisteme entegrasyonunun sağlanmasının üçüncü aşama olduğunu anlatan Kuruöz, “Bakanlığa yapılan Ar - Ge Merkezi başvuru dosyasının hazırlanmasıyla da başvuru sürecini tamamladık” diye konuştu.