Şimşek'ten uluslararası yatırım mesajı: "Ülke tarihimizdeki en yüksek tutar" diyerek paylaştı

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek dün Türkiye tarihindeki en yüksek tutarlı euro ihracının gerçekleştiğini duyurdu.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu açıklamada bulundu:
"Ülke tarihimizdeki en yüksek tutarlı avro ihracımızı dün başarıyla tamamladık.
Üç yıl aradan sonra ihraç ettiğimiz 2 milyar tutarındaki ilk avro tahvilimizin spreadi 2017’den beri en düşük seviyede gerçekleşti.
Beş kattan fazla talep gelen işlemimiz, bu sene yatırım yapılabilir nota sahip ülke ihraçları dışında gerçekleşen ilk avro ihracı oldu.
Bu başarılı ihraç uluslararası yatırımcıların ülkemize olan güveninin, programımıza duyulan inancın açık bir göstergesidir.
Yerel seçim sürecinde kısa vadeli beklentiler ile oluşturulan spekülatif söylemler ve pozisyonlar programımızın hedeflerine ulaşmasını engelleyemeyecek."
Ülke tarihimizdeki en yüksek tutarlı avro ihracımızı dün başarıyla tamamladık.
— Mehmet Simsek (@memetsimsek) March 15, 2024
Üç yıl aradan sonra ihraç ettiğimiz 2 milyar tutarındaki ilk avro tahvilimizin spreadi 2017’den beri en düşük seviyede gerçekleşti.
Beş kattan fazla talep gelen işlemimiz, bu sene yatırım…
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
FAİZSİZ KREDİ 2025 | 75 bin lira sıfır faizli kredi fırsatı! İşte bankaların güncel teklifleri...
SON DAKİKA | Altın fiyatlarında tarihi rekor! Gram altın ne kadar oldu? (31 Mart 2025)
Enflasyon rakamları 2025 ne zaman açıklanacak? Mart ayı enflasyon verileri bekleniyor!
SON DAKİKA HABERİ | 2025 ÖTV’siz engelli araç alım şartları ve güncel limitler belli oldu
Dolandırıcılara Karşı Nasıl Korunabilirsiniz? Uzmanından Kritik Uyarılar!