hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şimşek: "Merkez Bankası rezervleri artıya geçti"

    KAYNAKCNN TÜRK

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, net rezervlerin artıya geçtiğini söyledi. "Tarihte eşi benzeri görülmemiş bir kaynak girişi var." dedi. Enflasyonun kalıcı olarak düşeceğini vurgulayan Şimşek, "Bir kur taahhüdümüz yok." şeklinde konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek duyurdu, Merkez Bankası rezervleri 2020'den beri ilk kez artıya geçti.

    Merkez Bankası'nın swap hariç net rezervleri, 29 Mart’ta eksi 65 milyar dolar seviyesinde gerçekleşirken, 31 Mayıs ile biten haftada 1,5 milyar dolara çıktı. Böylece Merkez Bankası’nın net rezervleri pozitife geçerken, bu durum 2 ayda swap hariç net rezervlerde 66,5 milyar dolar ile "çok güçlü bir iyileşme" olduğuna işaret etti.

    “Geçen cuma artıya geçti Merkez rezervleri. Cuma günü 2020'den beri ilk kez artıya geçti. Son iki ayda 65 milyar dolar kaynak akışı oldu. Eksi rezerv gündem olmaktan çıkmıştır.”

    Şimşek: Merkez Bankası rezervleri artıya geçti

    Mehmet Şimşek, Türkiye’nin risk priminin 4 yılın en düşük seviyesine ulaştığına da dikkat çekti. Uygulanan ekonomik programa vurgu yaptı. “Bir taraftan cari açık azalıyor bir taraftan Türk lirası varlıklara ilgi var. Tabi ki güvenle programın iç tutarlılığı olmasaydı programa bu kadar küresel ilgi olur muydu?”

    Katıldığı televizyon programında konuşan Şimşek, enflasyon konusunda da önemli açıklamalar yaptı. Yüzde 75'lik mayıs ayı enflasyonu için yaptığı en kötüsünü geride bıraktık sözlerini açıkladı. “Bir sürpriz yok. Birinci yıl enflasyon yükselecek dedik. Yüzde 75 enflasyon yüksek ama geçmiş 12 ayı yansıtıyor. Enflasyon kalıcı düşüşün eşiğinde. Hem kalıcı hem hızlı, kalıcı olarak düşecek ama biraz zaman alacak.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow