hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    SICAK GELİŞME | Euro Bölgesi'nin yıllık enflasyon verisi açıklandı!

    SICAK GELİŞME | Euro Bölgesinin yıllık enflasyon verisi açıklandı
    expand

    Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) tarafından açıklanan Temmuz ayı nihai enflasyon verilerine göre, Euro Bölgesi'nde yıllık enflasyon, Haziran ayında yüzde 2,5 iken Temmuz ayında yüzde 2,6'ya yükseldi. Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ise Temmuz ayında aylık bazda değişim göstermeyerek sıfır seviyesinde kaldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Piyasa beklentileri, Temmuz ayında Euro Bölgesi'nde yıllık enflasyonun yüzde 2,6 ve aylık enflasyonun yüzde sıfır olacağı yönündeydi. Açıklanan veriler, bu beklentilerle paralel gerçekleşti.

    Euro Bölgesi'nde çekirdek enflasyon Temmuz ayında yıllık yüzde 2,9, aylık ise yüzde eksi 0,2 olarak kaydedildi.

    Avrupa Birliği'nde (AB) ise yıllık enflasyon Haziran ayında yüzde 2,6 iken, Temmuz ayında yüzde 2,8'e yükseldi. AB genelinde TÜFE, Temmuz ayında aylık bazda yüzde 0,1 artış gösterdi.

    Euro Bölgesi'nde enflasyonun bileşenlerine bakıldığında, hizmetler yıllık yüzde 1,82 ile en yüksek enflasyon oranına sahip olurken, gıda, alkol ve tütün ürünleri yüzde 0,45, enerji dışı sanayi ürünleri yüzde 0,19 ve enerji ürünleri yüzde 0,12 oranında artış kaydetti.

    AB uyumlu verilere göre, Temmuz ayında enflasyonun en yüksek olduğu ülkeler yüzde 5,8 ile Romanya, yüzde 5,4 ile Belçika ve yüzde 4,1 ile Macaristan oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Almanya'da Temmuz enflasyonu yüzde 2,6, Fransa'da yüzde 2,7, İtalya'da yüzde 1,6 ve İspanya'da ise yüzde 2,9 olarak belirlendi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow