Siber saldırılar Alman şirketleri büyük zarara uğrattı!
Almanya'nın bilgi, iletişim ve yeni medya sektörlerinin çatı kuruluşu BITKOM tarafından 1000 şirketle gerçekleştirilen "siber saldırılar" anketinin sonuçları açıklandı.
Başkent Berlin'de anket sonuçlarını duyuran BITKOM Başkanı Ralf Wintergerst, siber tehditlerin Alman ekonomisi için giderek daha ciddi bir hale geldiğini belirterek, şirketlerin güvenlik önlemlerini daha da güçlendirmesi gerektiğini vurguladı.
Wintergerst, Alman şirketlerin yüzde 81'inin son dönemde veri hırsızlığı, casusluk veya sabotaj gibi siber saldırılardan etkilendiğini ve bu oranın 2023'te yüzde 72 olduğunu açıkladı.
Almanya Anayasayı Koruma Teşkilatı Başkan Yardımcısı Sinan Selen, neredeyse her şirketin siber saldırılardan etkilendiğini ifade ederek, "Uluslararası çatışmalar ve sistemik rekabetler, jeopolitik alanda olduğu gibi siber dünyada da güvenlik durumunu şekillendiriyor. Blokların oluşumuna doğru bir eğilim, siyasi ve operasyonel yaklaşımlara yansıyor." dedi.
Selen, dijital ve analog saldırılar arasında giderek artan bir bağlantı gözlemlediklerini belirterek, "Saldırganlar, kişiye özel sosyal mühendislik yöntemleriyle geleneksel casusluk faaliyetlerine zemin hazırlıyor. Aynı zamanda, dijital ve fiziksel sabotaj tehditleri de artmaya devam ediyor. Operasyonel süreçler ve tesislere yönelik sabotajların artış göstermesi endişe verici." şeklinde değerlendirmelerde bulundu.
BITKOM'un anketine göre, siber saldırıların Alman şirketlerine verdiği toplam zarar, son 12 ayda bir önceki yıla göre yüzde 29 artarak 266,6 milyar avroya ulaştı.
Siber saldırıya uğrayan şirketlerin yüzde 70'i saldırıları organize suçla ilişkilendirirken, yüzde 45'i en az bir saldırının Çin merkezli olduğunu belirtti. Rusya, yüzde 39 ile Alman şirketlerine yönelik siber saldırılarda ikinci sırada yer aldı.
Ankette, her üç şirketten yaklaşık ikisinin varlıklarını siber saldırıların tehdidi altında hissettiği ortaya konuldu. Giderek karmaşıklaşan tedarik zincirleri, internet korsanları için bir fırsat oluştururken, Alman şirketlerin yalnızca yüzde 37'sinin tedarik zincirindeki güvenlik olaylarına karşı bir acil durum planı bulunması dikkat çekti.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
İhraç edildiği 35'inci ülke: Bayraktar TB2 SİHA Hırvatistan semalarını koruyacak!
Ev sahibi olmak isteyenlere müjde! 1.20 faizli konut kredisinden kimler yararlanacak?
2025'te Türkiye yollarına çıkacak 7 yeni otomobil modeli ve fiyatları
FAİZSİZ KREDİ | Sıfır faizli kredide bankalar rakamları yükseltmeye devam ediyor! 50 bin lira faizsiz kredi için işte aranan şartlar...
ÖTV'siz ve KDV'siz araçlar için yeni dönem başlıyor! Kanun teklifi verildi...