hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Seyyanen zam yattı mı, ne zaman yatacak? Memura seyyanen zam ödeme tarihi belli oldu mu?

    Seyyanen zam yattı mı, ne zaman yatacak Memura seyyanen zam ödeme tarihi belli oldu mu
    expand

    En düşük memur maaşının 22 bin liraya çıkarılmasının ardından memur temmuz zammı için gözler gelecek açıklamalara çevrilmişti. Memurlara enflasyon zammının yanı sıra 8077 liralık seyyanen zam uygulanacağı ifade edilmişti. Peki, memura seyyanen zam ne zaman yatacak? Seyyanen zam ödeme tarihi belli oldu mu?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Binlerce kamu çalışanını yakından ilgilendiren açıklama için gözler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda olacak. Geçtiğimiz günlerde enflasyon oranından doğan farkı temmuz maaşlarında alan memurlar seyyanen zamlar içinse resmi açıklamaları bekliyor. Peki, memurların beklediği seyyanen zam ödemeleri ne zaman yatacak?

    SEYYANEN ZAM ÖDEME TARİHİ BELLİ OLDU MU?

    Ayın 15’inde maaş ödemelerini alan memurlar seyyanen zam farklarını ise henüz almadılar. Memur temmuz zammı için enflasyon farkına ek olarak 8077 liralık seyyanen zam gerçekleştirileceği duyurulmuştu. Bu kapsamda temmuz ayında yapılan maaş ödemelerinde seyyanen zamlar yetişmemişti. TBMM’de kabul edilen ve Resmi Gazete’de yayımlanan bilgilere göre seyyanen zammın geçerli olacağı tarihin 15.07.2023 olacağı ifade ediliyor. Memur maaşı ödemeleri ise her ayın 15’inden itibaren hesaplara aktarılıyor. Memurlar zamlı maaşlarını bu aydan itibaren almaya başladı ancak seyyanen zamlar henüz yatmadı. Memurların 1-14 Temmuz tarihleri arasındaki farkları ile 8.077 TL seyyanen zammı ise ilerleyen günlerde ek bordrolarla memur maaşlarına yansıtılması bekleniyor. Konuya ilişkin henüz resmi açıklama gelmese de temmuz sonu ya da ağustos başında ödemelerin gerçekleşeceği düşünülüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow