hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sanayide üretim endeksi rakamları belli oldu

    Sanayide üretim endeksi rakamları belli oldu
    expand

    Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın açıkladığı verilere göre, sanayide çalışan kişi başına üretim endeksi, yılın ilk çeyreğinde, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,25 oranında bir artış kaydetti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ocak-Mart 2024 dönemine ilişkin verimlilik istatistiklerini duyurdu. Açıklanan verilere göre, takvim etkilerinden arındırılmış toplam sanayide çalışan kişi başına üretim endeksi, bu dönemde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,25 oranında arttı.

    Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış toplam sanayide çalışan kişi başına üretim endeksi, 2023 yılının son çeyreğine kıyasla yüzde 3,57 oranında artış gösterdi.

    2024 yılının ilk çeyreğinde toplam sanayide çalışılan saat başına üretim endeksi, yıllık bazda yüzde 6,58, çeyreklik bazda ise yüzde 5,97 oranında yükseldi.

    Takvim etkilerinden arındırılmış ana sanayi grupları verilerine bakıldığında, çalışan kişi başına üretim endeksinde yıllık bazda en yüksek artış yüzde 8,12 ile enerji sektöründe kaydedildi.

    Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış çalışan kişi başına üretim endeksi, yılın ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre en fazla artışı yüzde 6,22 ile dayanıksız tüketim malı üretiminde gösterdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow