hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sabiha Gökçen tüm zamanların rekorunu kırdı

    Sabiha Gökçen tüm zamanların rekorunu kırdı
    expand

    Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olması ve okulların yaz tatiline denk gelmesi dolayısıyla İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nda (İSG) yolcu ve uçuş sayılarında rekor kırıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye'nin ikinci, Avrupa'nın dokuzuncu en yoğun havalimanı olan İSG, bayram tatili dönüşü yaşanan yoğunlukla birlikte günlük yolcu ve uçuş sayısında bugüne kadarki en yüksek rakamına ulaştı. Tatili kapsayan 14-23 Haziran tarihlerinde İSG'de 7 bin 18 uçak trafiği gerçekleşirken, 1 milyon 253 bin 657 yolcuya hizmet verildi. 23 Haziran'da ise 132 bin 550 yolcu giriş ve çıkış yaparken, uçak iniş kalkış sayısı da 725 oldu.

    Açıklamaya göre, beklenen yoğunluk öncesinde havalimanında yolcu sirkülasyonunu rahatlatmak adına yapılan tüm hazırlık ve önlemler hayata geçirilirken, operasyon, güvenlik ve temizlik için yapılan ilave planlamalar, ek personellerin görevlendirilmesi ve terminal içerisinde gerçekleştirilen iyileştirme çalışmaları yolcuların işlem süreçlerini hızlandırdı.

    Dış hat pasaport kontrol noktaları, güvenlik geçişleri ve e-pasaport banko alanlarındaki revizyon çalışmaları, uluslararası seyahat eden misafirler için yolculuğu daha kolay hale getirdi.

    İSG Üst Yöneticisi (CEO) Alp Er Tunga Ersoy, okulların kapanması ve Kurban Bayramı tatiliyle birlikte turizm sezonunun en yoğun döneminin başladığını belirtti. Beklenen yoğunluktan misafirlerin olumsuz etkilenmemesi amacıyla günler öncesinden iyileştirme hazırlıklarını tamamladıklarını vurgulayan Ersoy, İstanbul'a dönüşlerin pazar günü yoğunlaşmasıyla terminalde rekor hareketlilik gördüklerini ifade etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ersoy, tüm zamanların uçuş ve yolcu sayısı rekoru kırıldığını vurgulayarak, bu başarıda emeği geçen, bayram öncesi ve tatil esnasında özveriyle çalışan tüm çalışma arkadaşlarına ve iş ortaklarına teşekkür etti. İstanbul Sabiha Gökçen'i Avrupa ve dünya genelindeki havalimanları arasında çok daha yukarılara taşıyacak stratejik hamlelerin devam edeceğini belirtti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow