hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Rusya, süper milyonerleriyle Avrupa'nın en büyük ülkelerini geride bıraktı

    Rusya, süper milyonerleriyle Avrupanın en büyük ülkelerini geride bıraktı
    expand

    Rusya, 100 milyon doları aşan servete sahip 400'den fazla insanıyla G7 üyesi Fransa ve İtalya'yı geride bıraktı. Yaklaşık 8 aydır savaştaki ülke, dünyada "en çok santimilyonere sahip" ülkeler arasında ilk 10'da yer aldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Londra merkezli danışmanlık firması Henley & Partners ve küresel varlık istihbarat ajansı New tarafından yapılan ortak bir araştırmaya göre, Rusya en fazla santimilyonere (serveti 100 milyon doları aşan) sahip ülkeler listesinde onuncu sırada yer alıyor.

    Araştırmaya göre dünyada 25.490 santimilyoner var. Esas olarak teknolojik ve çok uluslu şirketlerin sahipleri, finansörleri ve servetlerinin varislerinin sayıları son 20 yılda iki katından fazla arttı.

    İLK 10'DA BÜYÜK EKONOMİLER YER ALDI

    ABD 9.730 kişi ve toplamın yüzde 38'i ile en büyük sayıya ev sahipliği yapıyor. Çin ve Hindistan sırasıyla 2.021 ve 1.132 santimilyoneri mevcut ve ikinci ve üçüncü sırada yer alıyorlar. İngiltere 968 kişiyle dördüncü sırada iken, Almanya 966 kişiyle ilk beşi oluşturuyor.

    ilk 10'un diğer ülkeleri ise şöyle:

    İsviçre (808)

    Japonya (765)

    Kanada (541)

    Avustralya (463)

    Rusya (435)

    Avrupa'nın Fransa ve İtalya gibi diğer büyük ekonomilerinin sırasıyla 280 ve 298 santimilyonerle Rusya'nın gerisinde kalması ise dikkat çekti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İBRE DAHA AZ GELİŞMİŞ ÜLKELERE KAYIYOR

    Araştırmacılar, süper zenginlerin sayısının önümüzdeki yıllarda Asya ve Afrika'da hızla artacağını ve bu kişilerin 2032 yılına kadar ABD ve Avrupa'yı geçmelerine olanak tanıyacağını tahmin ediyor.

    Milyonerler için popüler bir destinasyon haline geldiği bildirilen Mauritius ada devleti, 2032 yılına kadar süper zengin sakinlerinin sayısında yüzde 75'lik bir artış görebilir. Üç Afrika ülkesi, Ruanda, Uganda ve Kenya için de beklentiler iyi görünüyor. Bu ülkelerde sayının yüzde 55'in üzerinde artması bekleniyor.

    PİYASALARDAKİ SON DAKİKA GELİŞMELERİNİ TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN: CNN TÜRK FİNANS

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow