hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Rusya gümrükten 3,3 trilyon ruble gelir elde etti

    Rusya gümrükten 3,3 trilyon ruble gelir elde etti
    expand

    Rusya Federal Gümrük Servisi (FTS) Başkanı Valeriy Pikalyov, yılın ilk yarısında 3,3 trilyon ruble (yaklaşık 37,5 milyar dolar) gelir elde ettiklerini bildirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Pikalyov ile Kremlin'de bir araya geldi. Görüşmede, yılın ilk yarısında Federal Gümrük Servisi'nin (FTS) elde ettiği gelirler ve gümrük kontrolündeki yenilikler ele alındı.

    Putin, FTS'nin yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık 500 milyar ruble ilave gelir elde ettiğini belirterek, "Gümrük kontrolünün etkinliği ve otomasyon artıyor, dijital teknolojilerin kullanılmaya başlanmasıyla da üretim kapasitesi güçleniyor," dedi.

    Pikalyov ise sınır geçiş noktalarında ve ülke içindeki gümrüklerde dijital teknolojilerin devreye alındığını ifade ederek, "Yılın ilk yarısında toplanan gelir 3 trilyon 361 milyar rubleye ulaştı," açıklamasında bulundu.

    Bu görüşme, Rusya'nın gümrük gelirlerini artırmak ve gümrük süreçlerini daha verimli hale getirmek için dijital teknolojilere yaptığı yatırımların önemini bir kez daha ortaya koydu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow