hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    RTÜK'ten Netflix, MUBI ve Blu TV'ye idari yaptırım

    RTÜKten Netflix, MUBI ve Blu TVye idari yaptırım
    expand

    RTÜK'ten yapılan açıklamaya göre, haftalık olağan toplantısında abonelik sistemiyle yayın yapan seç-izle platformlarına dair hazırlanan izleme raporlarını gündemine aldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'ndan (RTÜK) yapılan açıklamaya göre, haftalık olağan toplantısında abonelik sistemiyle yayın yapan seç-izle platformlarına dair hazırlanan izleme raporları ele alındı. Ahlak dışı içeriğiyle eleştirilen "Sosis Partisi" adlı yapımın, Prime Video'nun ardından Netflix'ten de katalogdan çıkarılmasına karar verildi.

    Blu TV ve MUBI'de yayınlanan, Fransa ve Belçika ortak yapımı "Climax" filmi de raporların konusu oldu. RTÜK, filmde şiddet ve cinselliğin açık bir şekilde tasvir edildiğini, cinselliğin ensest ve eşcinsellik boyutlarıyla işlendiğini, sigara, alkol, uyuşturucu, LSD kullanımı, argo dil ve müstehcenlik gibi unsurların her sahnede ön plana çıkarıldığını belirledi.

    Kurul, filmin genel ahlak ve aile yapısının korunması ilkelerine aykırı olduğuna karar vererek her iki yayın platformuna da en üst sınırdan idari para cezası ve filmin katalogdan çıkarılması yaptırımı uyguladı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow