hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Reklam Kurulu, mevzuata aykırı reklamlara ceza yağdırdı!

    Reklam Kurulu, mevzuata aykırı reklamlara ceza yağdırdı
    expand

    Ticaret Bakanlığı'na bağlı Reklam Kurulu, sağlık sektöründeki mevzuata aykırı reklamlara yönelik olarak bu yıl toplam 60 milyon 578 bin 587 lira para cezası verilmesine karar verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kurul, tıp, ağız ve diş sağlığı merkezleri ile özel hastaneler gibi sağlık alanında hizmet veren ruhsatlı kişi ve kurumların reklamlarını inceledi. İncelemelerde, reklamların talep yaratıcı olmaması, bilimsel olarak kanıtlanmış tedavilerle ilgili olması ve ilgili düzenlemelerde belirtilen yasak ve sınırlamalara uygun olup olmadığı değerlendirildi. Sağlık hizmeti verme yetkisi bulunmayan kişilerce yapılan tıbbi uygulamalara yönelik yanıltıcı ve kamu sağlığını tehlikeye atan reklamlar hakkında idari işlemler uygulandı.

    60,5 MİLYON LİRANIN ÜZERİNDE CEZA KESİLDİ

    Bu yıl Kurul tarafından karara bağlanan 1201 dosyanın 251’i sağlık sektörüne ait oldu ve bu dosyaların tamamı mevzuata aykırı bulundu. Bu dosyaların 121'ine durdurma cezası, 130'una ise durdurma cezası ile birlikte toplamda 60 milyon 578 bin 587 lira para cezası uygulandı.

    KOZMETİK REKLAMLARI DA DENETLENDİ

    Reklam Kurulu, kozmetik ve temizlik ürünlerine yönelik reklamlarda tüketicilerin yanıltılmasını ve eksik bilgilendirilmelerini önlemek amacıyla sektöre yönelik denetimlerine devam etti. 2024 yılı Ağustos ayına kadar kozmetik ve temizlik ürünlerine ilişkin 64 reklam incelenirken, 39 reklam için durdurma cezası verildi. 17 reklam ise durdurma cezasının yanı sıra toplamda 5 milyon 396 bin 406 lira para cezası aldı. 8 tanıtımın ise mevzuata uygun olduğu tespit edildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow