hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Rekabet Kurulu bazı devralma işlemlerini sonuçlandırdı

    Rekabet Kurulu bazı devralma işlemlerini sonuçlandırdı
    expand

    Rekabet Kurumu'nun internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Kurul, Sofra Kurumsal ve Ödüllendirme Hizmetleri AŞ’nin tüm hisselerinin Turkcell Ödeme ve Elektronik Para Hizmetleri AŞ tarafından devralınmasının izne tabi olmadığına karar verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Millenicom Telekomünikasyon Hizmetleri AŞ'nin hisselerinin tamamının Albaraka Portföy Yönetimi AŞ Dördüncü Karma Girişim Sermayesi Yatırım Fonu tarafından devralınması işlemi uygun bulundu.

    DS Smith Plc'nin tek kontrolünün, International Paper Company'nin sahibi olduğu International Paper UK Holdings Ltd. tarafından devralınmasına izin verildi.

    Diniz Holding AŞ ve Grupo Antolin Irausa SA tarafından ortak kontrol edilen Ototrim Panel Sanayi ve Ticaret AŞ'nin belli bir payının Diniz Holding AŞ tarafından devralınması işlemi de uygun bulundu.

    ALLETE, Inc.'in ortak kontrolünün, Global Infrastructure Management, LLC tarafından yönetilen Global Infrastructure Partners V Fonları ve Canada Pension Plan Investment Board tarafından devralınmasına izin verildi.

    Bharat Serums and Vaccines Ltd.'nin tek kontrolünün Mankind Pharma Ltd. tarafından devralınması işlemi uygun görüldü.

     

    GETİR'İN DEVRİNE ONAY

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kurul, Getir Perakende Lojistik AŞ'nin tek kontrolünün dolaylı olarak Birleşik Arap Emirlikleri merkezli Mubadala Investment Company PJSC tarafından devralınmasına izin verdi. Şirket, haziran ayında kamuoyuna yeniden yapılandırma sürecinde olduğunu açıklamıştı. Bu izinle, Getir'in market ve yemek teslimatı işlerine ait çoğunluk hissesi ve kontrolü Mubadala Investment Company tarafından devralındı. Yeni yapıda, Getir'in kurucuları bu iş kolunda azınlık hissesiyle yer almaya devam edecek.

    Getir’in e-ticaret ve mobilite gibi diğer işlerinin kontrolü ise Getir kurucularında kalırken, çoğunluk hisseleri de kuruculara devredilecek.

    Rekabet Kurulu bazı devralma işlemlerini sonuçlandırdı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow