hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Refah payı nedir, ne demek? Refah payı ne kadar, kaç TL olacak?

    Refah payı nedir, ne demek Refah payı ne kadar, kaç TL olacak
    expand

    Çalışanın alım gücünü ve refahını korumak amacıyla var olan zammın üzerine ek olarak gerçekleştirilen refah payı artışı dönem dönem uygulanmaya devam ediyor. Peki, tam olarak refah payı nedir, ne demek? Çalışanların refah payı ne kadar, kaç TL olacak, refah payı kimlere verilecek?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Milyonlarca memur ve emekliyi yakından ilgilendiren açıklamalar için gözler önümüzdeki hafta resmi açıklamalarda olacak. En düşük memur ve emekli maaşının netleşmesinin ardından daha yüksek maaş alanların refahını korumak adına gerçekleştirilecek artışlar beklenecek. Peki, bu oran ne kadar olacak?

    REFAH PAYI NEDİR, NE DEMEK?

    Refah Payı, memur, işçi ve emeklilerin aldıkları maaşlarının enflasyon farkına ek olarak refahlarını korumak amacıyla gerçekleştirilen zamma verilen ad olarak tanımlanabilir. Refah payı oran şeklinde olacağı gibi herkese TL bazında eşit miktarda yani seyyanen zam şeklinde de olabilir.

    REFAH PAYI NE KADAR OLACAK?

    Enflasyon oranına ek olarak yüzde 5 ile yüzde 10 arasında memur ve emekliye refah payı artışı bekleniyor. Bu oranın da eklenmesiyle birlikte net maaşlar ortaya çıkmış olacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow