hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Refah payı nedir, ne demek? Emekliye refah payı çalışması detayları!

    Refah payı nedir, ne demek Emekliye refah payı çalışması detayları
    expand

    Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin emeklilerle ilgili açıklamaları sonrasında bir açıklama da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den geldi. Bakan Bilgin 7500 TL'den yüksek maaş alan emeklilere "Refah Payı" adı altında bir ödeme sağlanacağını müjdeledi. Peki, refah payı nedir, ne demek? İşte emeklilere refah payı açıklamasıyla ilgili bilgiler.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Emeklilere refah payı ödemesiyle son gelişmeler yakından takip ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7500 TL üstünde maaş alan emekliler için önemli bir açıklamada bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7500 TL üzerinde maaş alanlar için şu ifadelerde bulundu;

    "En düşük emekli maaşını 7500 liraya bayram ikramiyelerini 2 bin lira yaptık. Ayrıca diğer emeklilerimizin durumlarını da iyileştirecek hazırlıkları yapması noktasında Çalışma Bakanlığı'mızı ve Maliye Bakanlığı'mızı talimatlandırdık. Seçimden sonra yeni Meclis'in yasama faaliyetlerine başlamasıyla 7500 liranın üzerinde emekli maaşı alan vatandaşlarımızı sevindirecek güzel haberi milletimizle paylaşacağız. Farklı kamu kurumlarında çalışan 500 bin kardeşimizin sorununu çözdük. Kamu çalışanı ve emeklilerin beklediği 3500 ek göstergeyi hayata geçirdik. Çalışanlarımıza yüzde 30 üzerinde zam yaptık. En düşük memur maaşını 12 bin liraya çıkardık. Temmuz ayında refah payı artışını da dikkate alan bir düzenleme yapacağız.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati refah payıyla ilgili; "EYT taleplerini karşıladık, en düşük Emekli maaşını yükselttik. Ayrıca, 7 bin 500 liranın üzerinde maaş alan emeklilere refah payı verecek bir düzenleme üzerinde de çalışıyoruz." dedi.

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise emekliye refah payı hakkında şu açıklamalarda bulundu:

    "Türkiye'de yaklaşık 15 milyon emekli var. 7 bin 500 lira altında maaş alanların sayısı 9 buçuk milyon civarında. Yapılan son düzenleme ile en düşük emekli aylığını 7 bin 500 liraya getirerek bu 9 milyon 500 bin insanımızın bir nebze de olsa nefes almalarını sağlayan bir düzenleme yaptık. Bunun dışında kalan 5 milyonun üzerinde insanın emeklilikleriyle ilgili bir düzenleme yaptık. Onlarda biraz rahatsızlık oluştu. Şimdi de 7 bin 500 lira üzerinde maaş alanlara ilişkin bir düzenleme için çalışıyoruz. Biz çalışmalarımızı bitirdik. Meclis tatile girdiği için Temmuz ayında uygulamaya koyacağız. Detayları Cumhurbaşkanımız açıklayacaktır. 7 bin 500 lira dahil olmak üzere kapsamlı bir düzenleme yapacağız."

    REFAH PAYI NE DEMEK TDK?

    Refah payı, memur, işçi ve emekliler aldıkları maaşlarının enflasyon oranı düşüldükten sonra, yapılan artıştan hesaplanarak ödenen miktardır.

    Refah payı çalışanların enflasyondan korunmasını sağlamak amacıyla devreye alınmış bir uygulama olarak tanımlanmaktadır. Refah payı, memur, işçi ve emekliler aldıkları maaşların enflasyon oranı düşüldükten sonra, hesaplanarak ödenen miktarıdır.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow