hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    PETROL FİYATLARI | Brent petrolün varil fiyatı kaç paradan işlem görüyor? (30 Eylül 2024)

    PETROL FİYATLARI | Brent petrolün varil fiyatı kaç paradan işlem görüyor (30 Eylül 2024)
    expand

    Cuma günü 71,95 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 71,93 dolardan kapattı. Bugün saat 09.23 itibarıyla, Brent petrolün varil fiyatı kapanışa göre yüzde 0,56 artarak 72,34 dolara yükseldi. Aynı dakikalarda Batı Texas türü (WTI) ham petrolün varili ise 68,70 dolardan işlem görüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Petrol fiyatlarındaki artışta, Orta Doğu'da devam eden çatışmalar ve ABD ile Çin'deki ekonomik hareketliliğin petrol talebini artıracağı beklentisi etkili olmaya devam ediyor. İsrail'in Lübnan'ın güney ve doğusundaki hava saldırıları devam ederken, Hizbullah'la kontrollü çatışmalar sürüyor. 8 Ekim 2023'ten bu yana süren çatışmalarda, Lübnan'ın çeşitli bölgelerine yönelik yüzlerce hava saldırısı gerçekleştirildi. Lübnan hükümetinin verilerine göre, saldırılarda 1174 kişi hayatını kaybetti. Hizbullah ise İsrail tarafında askeri üsleri hedef alarak karşılık veriyor. Örgüt, çatışmaların sona ermesi için İsrail'in Gazze'ye saldırılarını durdurması gerektiğini belirtiyor.

    Ekonomik olarak, ABD'de açıklanacak istihdam verileri ve Çin hükümetinin ekonomik teşvikleri de petrol fiyatlarını etkileyen önemli faktörler arasında. Çin'in ekonomik büyümeyi canlandırma çabaları, petrol talebinin artacağına yönelik beklentileri güçlendiriyor.

    Uzmanlar, teknik olarak Brent petrolde 72,89 ile 73,78 dolar aralığının direnç, 70,66 ile 69,10 dolar aralığının ise destek seviyesi olarak izlenebileceğini belirtiyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow