hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    OSB çalışanlarına lojman müjdesi

    OSB çalışanlarına lojman müjdesi
    expand

    Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) Uygulama Yönetmeliği'nde kapsamlı değişiklikler yapıldığını duyurdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, 5 Eylül tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile OSB çalışanları için lojman alanları planlanacağı bildirildi. Bu lojmanlar OSB tarafından inşa edilebilecek veya lojman ihtiyacı olan katılımcılara yaptırılabilecek.

    ALTYAPI HIZLA TAMAMLANACAK

    Yönetmelikte yapılan düzenleme ile OSB'lerin ön tahsis yoluyla gelir elde etmesinin önü açıldı, böylece altyapı çalışmaları daha hızlı tamamlanabilecek. Her ayın ilk pazartesi günü OSB’lerdeki tüm parseller çevrimiçi ortamda yatırımcılara tahsis edilecek. Tahsis koşulları şeffaf bir şekilde tüm yatırımcılara duyurulacak ve izinsiz arsa devirlerinin önüne geçilecek. Tahsis edilen alanlarda yatırımların belirlenen sürelerde tamamlanması zorunlu olacak.

    KARMA OSB'LER DE SÜRECE DAHİL EDİLİYOR

    Yatırımlarını öngörülen sürelerde tamamlayamayan sanayiciler için yeni bir geçiş süreci de sağlandı. OSB'lerin finansal gücünü artırmak ve daha kapsayıcı hale getirmek amacıyla, mesleki dernekler, birlikler ve kooperatifler ihtisas OSB'lerde olduğu gibi karma OSB'lerin kuruluşuna da katılabilecek. Ayrıca, yerli ve yabancı yatırımcıların talepleri doğrultusunda OSB'ler, mülkiyetlerindeki parsellerde tesis inşa ederek, katılımcılara üretim şartı ile üst yapılı kiralama veya satış imkanı sunabilecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow