New York borsası Fed kararı sonrası sert düşüşle kapandı

Kapanışta Dow Jones endeksi 1100 puandan fazla kayıp yaşayarak yüzde 2,58 oranında değer kaybetti ve 42.326,87 puana indi.
Endeks, aralıksız onuncu kez düşüş göstererek 1974'ten bu yana en uzun düşüş serisini kaydetmiş oldu.
S&P 500 endeksi yüzde 2,95 gerileyerek 5.872,16 puana, Nasdaq endeksi ise yüzde 3,56 azalışla 19.392,69 puana düştü.
ABD Merkez Bankası'nın (Fed) önümüzdeki yıl daha sınırlı faiz indirimi yapacağına yönelik beklentiler, hisse senetlerinde yoğun satış baskısına yol açarak piyasalarda negatif bir tablo oluşturdu.
Fed, politika faizini beklentilere paralel olarak 25 baz puan indirerek yüzde 4,25-4,50 aralığına çekti.
Banka, federal fonlama oranına dair 2024 yılı tahminini yüzde 3,9 seviyesine yükseltirken, 2025 yılında faiz indirimlerinin hızının düşeceğini işaret etti.
Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) üyelerinin projeksiyonlarını yansıtan nokta grafiği, Fed'in 2025'te toplamda 50 baz puanlık iki faiz indirimi yapabileceğine dikkat çekti.
Fed Başkanı Jerome Powell, düzenlediği basın toplantısında para politikasının artık daha az kısıtlayıcı bir noktada olduğunu belirterek, gelecekteki faiz indirimlerinde "daha temkinli" bir yaklaşım izleyeceklerini ifade etti.
Powell, yüzde 2'lik enflasyon hedefine ulaşmanın bir ya da iki yıl daha sürebileceğini ancak bu yöndeki ilerlemeden emin olduklarını vurguladı.
Fed'in faiz kararının ardından ABD'nin 10 yıllık hazine tahvili faizi yüzde 4,52'ye yükselerek yaklaşık altı ayın en yüksek seviyesini gördü.
Dolar endeksi ise yüzde 1'in üzerinde artış göstererek 108,2 seviyesine ulaştı ve yaklaşık iki yılın zirvesine çıktı.
Altının ons fiyatı ise yüzde 2 değer kaybederek 2 bin 600 doların altına indi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
İkinci el otomobil piyasasında bayram öncesi hareketlilik! "400-800 bin TL fiyat aralığındaki modeller..."
E-Ticaret sektöründe yeni düzenlemeler başladı! Uymayana para cezası...
11-12-14 MART BİM KATALOĞU: Bu Hafta BİM'de Neler İndirimde? Mutfak İhtiyaçlarından Alet Çantasına, Çapa Makinesinden Testereye, Motosikletten Boya Malzemelerine Ne Ararsan Var!
MEVDUAT FAİZİ 2025 | Mevduat faizlerinde büyük düşüş! Yatırımcılar alternatif arayışında... 1 milyon TL'nin 32 günlük kazancı ne kadar oldu?
Vergi Kaybı RADAR'a Takıldı: 120.4 Milyar Liralık Kayıp!