hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Nakliye devi Kızıldeniz operasyonlarına devam edecek

    Nakliye devi Kızıldeniz operasyonlarına devam edecek
    expand

    Maersk, Husilerin gemilere saldırıları sonrasında bölgedeki kargo teslimatlarını daha önce durdurmuştu. Nakliye devi Kızıldeniz'de nakliyeye devam edeceğini açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Danimarkalı denizcilik şirketi AP Moller-Maersk'in yaptığı duyuruda, Husi isyancıların gemilere yönelik saldırılarının ardından bu ayın başlarında verilen bir duraklamanın ardından Kızıldeniz üzerinden sevkiyatlara yeniden başlamayı planladığı belirtildi.

    Açıklamaya göre Maersk, ABD ve müttefiklerinin daha fazla saldırıyı caydırmak için bölgeye donanma gemileri konuşlandırması nedeniyle rotanın artık daha güvenli olmasını bekliyor.

    Maersk, açıklamasında, “24 Aralık 2023 Pazar günü itibarıyla, daha önce duyurulan çok uluslu güvenlik girişimi Refah Muhafızı Operasyonu'nun (OPG), deniz ticaretinin Kızıldeniz/Aden Körfezi'nden geçmesine ve bir kez daha geçişine izin vermek üzere kurulduğuna ve konuşlandırıldığına dair onay aldık. Süveyş Kanalı'nı Asya ile Avrupa arasında bir geçiş kapısı olarak kullanmaya yeniden dönüyoruz." dedi.

    Şirket, önümüzdeki günlerde bölgede nakliyenin yeniden başlamasıyla ilgili daha fazla ayrıntı vereceğini söyledi ancak güvenlik koşullarının iyileşmemesi halinde nakliyeye devam etme kararının geri alınabileceği konusunda da uyardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Büyük küresel nakliye şirketleri, son birkaç hafta içinde Yemen merkezli Husi isyancılarının bir dizi saldırısıyla karşı karşıya kaldı.

    Saldırılar, küresel ticaretin önemli bir yolu olan Süveyş Kanalı'na giden su yolu olan Bab el-Mendeb Boğazı'nda gerçekleşti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow