hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Moskova ile Berlin arasında mal varlıkların el koyma restleşmesi

    Moskova ile Berlin arasında mal varlıkların el koyma restleşmesi
    expand

    Rusya, Berlin'in "uluslararası hukuku görmezden gelmemesi" gerektiğini söyleyerek Almanya'yı mal varlıklarına el koyarsa misilleme yapılacağı konusunda uyardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rusya parlamentosunun alt kanadı olan Devlet Duması'nın sözcüsü Vyacheslav Volodin, önerilen Rus fonlarına ve mallarına Almanya tarafından el konulması ve ardından Ukrayna'ya devredilmesinin uluslararası hukukta tehlikeli bir emsal oluşturabileceğini söyledi.

    Resmi Telegram kanalına yaptığı bir gönderide Volodin, tedbirin uluslararası hukuka aykırı olduğunu ve diğer ülkeleri benzer adımlar atmaya yöneltebileceğini yazdı.

    Volodin, " Ukrayna'yı yeniden inşa etmek için Rus varlıklarına el koymayı planlıyorlar... Bu, tüm devletlerin uluslararası hukuku hiçe saydığı ve kendi takdirine bağlı olarak uygun gördüklerini aldığı bir süreci başlatacak" dedi.

    Volodin, Rusya'nın fonlarına el konulması halinde Rusya'nın Almanya'ya karşı benzer adımlar atmaya hakkı olacağını vurguladı.

    Sözcü, “Artık farklı bir gerçeklikte yaşıyoruz: sadece BM Şartı'na göre değil, aynı zamanda emsallere dayalı olarak. Tek taraflı kararlar yoktur, kurallar herkes için aynı olmalıdır. Aynı şey para ve mülke el konulması için de geçerlidir. Böyle bir karar alındığında, Almanya ve diğer devletlerin mal varlıklarına karşı benzer eylemlerde bulunma hakkımız var ” ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bloomberg'in yakın tarihli bir raporuna göre, Berlin tartışmalı adımla ilgili müzakereleri hızlandırdı ve varlıklara seçici bir şekilde el koyma seçeneğini değerlendiriyor.

    Ancak, bildirildiğine göre, önlemin getirilip getirilmeyeceği ve ne ölçüde uygulanacağı konusunda Alman hükümeti arasında görüş ayrılıkları var.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow