hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Morgan Stanley'den dikkat çeken TCMB analizi

    Morgan Stanleyden dikkat çeken TCMB analizi
    expand

    Morgan Stanley’in Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ile ilgili analizine göre, banka temkinli bir duruş sergileyecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Morgan Stanley, TCMB'nin bu hafta politika faizini ve ileriye dönük yönlendirmesini sabit tutacağını öngörüyor ve bu yaklaşımın 'patikadaki potansiyel tümseklere' karşı bir önlem niteliğinde olduğunu belirtiyor.

    Morgan Stanley Ekonomisti Hande Küçük'ün Pazartesi günü yayımladığı notta, "Enflasyon verilerinde beklenmedik bir düşüş yaşanmadıkça, Aralık ayında faiz indirimine gitmek riskli olabilir, çünkü önümüzdeki yıl yapılacak asgari ücret artışının büyüklüğüne dair belirsizlik muhtemelen Aralık toplantısından sonra netleşecektir" ifadesine yer verildi.

    Küçük, faiz indirimlerinin yeni yıla ertelenmesinin, geçici olarak alışılmadık derecede yüksek reel faizlerle sonuçlanabileceğini ancak Ocak ayındaki artışların enflasyon beklentileri ve döviz kurlarına olası etkilerini sınırlayabileceğini ifade etti.

    Ayrıca, Küçük, "Bu durum, reel faizleri kademeli olarak normalleştirmek için kesintisiz bir faiz indirimi döngüsüne zemin hazırlayabilir ve makro ihtiyati tedbirlerin finansal koşullarda yarattığı ek sıkılığı azaltabilir" değerlendirmesinde bulundu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow