hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Moody’s Türkiye’nin kredi notunu arttırdı! Bu ne anlama geliyor?

    KAYNAKCNN TÜRK

    Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Moody's, Türkiye’nin notunu yükseltti. Bu kararın ekonomi ve iş dünyası açısından önemi ne? Somut yansıması ne olacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Moody's, Türkiye'nin kredi notunu ‘B3’ten ‘B1’e yükseltirken, kredi notu görünümünü pozitif olarak korudu. Böylelikle 11 yıl sonra bir ilk yaşandı..

    İŞ DÜNYASI İÇİN BU KARAR NE ANLAMA GELİYOR?

    İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç kararı sevindirici olarak niteledi.

    Moody’s Türkiye’nin kredi notunu arttırdı Bu ne anlama geliyor

    İTO Başkanı Avdagiç, “Notumuzun sevindirici bir şekilde 2 kademe birden artması, yabancı yatırımcı güvenindeki hızlı toparlanmanın ispatı ve sağlanan istikrarın işareti oldu. Enflasyonla mücadelemizi S&P, Fitch ve Moody's Türkiye'yi asıl hak ettiği minimum not olan 'yatırım yapılabilir' ve üstüne çıkarana kadar ekonominin tüm unsurlarıyla bir denge içinde sürdürmeliyiz” sözlerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Avdagiç, “Bu süreçte üretimin, istihdamın ve özellikle ihracatın artması, bu sayede cari açığımızın azalmaya devam etmesi için gerekli adımların atılması büyük önem arz etmektedir" vurgusunu yaptı.

    Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran ise mevcutta uygulanan ekonomi politikalarına dikkat çekti.

    Moody’s Türkiye’nin kredi notunu arttırdı Bu ne anlama geliyor

    Gürsel Baran, "Ülkenin borçlanma kapasitesinin ve risk algısının iyileştiğini gösteren bu karar, yatırımcılar nezdinde güvenin arttığını ve daha da artacağını ortaya koymaktadır. Yabancı sermaye ve yatırım girişinin artmasına da katkı sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.

    Baran, “Bu gelişmenin kalıcı olması için Türkiye ekonomisinin yatırım ve üretim yapılabilir niteliğinin daha da kuvvetlenmesi, enflasyonla mücadelenin kararlılıkla sürdürülmesi, mali disiplinin devamı ve yapısal reformların vazgeçilmeden hayata geçirilmesi önem taşımaktadır" vurgusu yaptı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow