hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Merkez Bankası'nın salı günü faiz kararı ne olur? İşte beklentiler...

    KAYNAKMert Can Gülmez | CNN TÜRK

    Merkez Bankası faiz kararını salı günü açıklayacak. Son olarak faiz yüzde 50'de sabit tutulmuştu. Peki, yeni kara için beklentiler ne? Merkez Bankası son toplantısında nasıl mesajlar vermişti? Detaylar haberimizde...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    FAİZ KARARI SALI GÜNÜ SAAT 14:00'TE AÇIKLANACAK

    Gözler bir kez daha Merkez Bankası'na çevrildi. Faiz kararı 23 Temmuz Salı günü saat 14:00'te açıklanacak. Toplantının tarihi, Merkez Bankası Başkanı'nın katılacağı uluslararası toplantılar nedeniyle erkene çekildi.

    SON TOPLANTIDA FAİZ YÜZDE 50'DE SABİT TUTULMUŞTU

    Peki, beklentiler ne? Faiz mevcutta hangi seviyede? Bir önceki Para Politikası Kurulu toplantısı sonrasında politika faizi yüzde 50 seviyesinde sabit tutuldu. Ekonomistlerin salı günü için beklentisi ise bir kez daha faizin değiştirilmeyeceği yönünde.

    Merkez Bankası, o toplantıda faizi neden bir kez daha sabit tutup değiştirmediğini ise "Parasal sıkılaştırmanın gecikmeli etkilerinin göz önünde bulundurulması" olarak açıklamıştı. Ayrıca enflasyon vurgusu yapıldı ve enflasyon üzerindeki yukarı yönlü risklere karşı ihtiyatlı duruşun altı çizildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Merkez Bankası ayrıca, "Aylık enflasyonun ana eğiliminde belirgin ve kalıcı bir düşüş sağlanana ve enflasyon beklentileri öngörülen tahmin aralığına yakınsayana kadar sıkı para politikası duruşu sürdürülecektir" mesajı da verdi.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow