hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Merkez Bankası Başkanı Karahan TBMM'de sunum yapacak

    Merkez Bankası Başkanı Karahan TBMMde sunum yapacak
    expand

    TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş başkanlığında bugün toplanacak ve bu toplantıda Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'ın milletvekillerine hitap etmesi planlanıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Merkez Bankası Başkanı Karahan, göreve başlamasından sonra ilk kez Meclis'te milletvekilleriyle bir araya gelecek. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş başkanlığında bugün toplanacak ve bu toplantıda Karahan'ın milletvekillerine hitap etmesi planlanıyor.

    Karahan'ın sunumunda, küresel ekonomik gelişmeler, Türkiye ekonomisi, enflasyon durumu ve para politikası çerçevesinde geniş kapsamlı bilgiler vermesi bekleniyor. Ayrıca, TCMB'nin faiz kararları ve enflasyonla mücadelede attığı adımların da toplantının ana gündem maddelerinden olması öngörülüyor.

    Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Kanunu'na göre, Merkez Bankası Başkanı'nın, Banka'nın faaliyetleri ve uyguladığı para politikaları hakkında TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nu bilgilendirme zorunluluğu bulunuyor. Bu toplantı, bu yükümlülüğün yerine getirilmesi amacıyla düzenleniyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow