hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan Jackson Hole'a katılacak

    Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan Jackson Holea katılacak
    expand

    ABD Merkez Bankası'nın (Fed) Kansas City şubesi tarafından 1978'den bu yana düzenlenen Jackson Hole Ekonomi Politikası Sempozyumu, bu yıl 22-24 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek. Toplantıya Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan da katılacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Merkez bankacılar, ekonomistler, finansal piyasa katılımcıları, akademisyenler ve hükümet yetkilileri, uzun vadeli politika konularını tartışmak üzere ABD'nin Wyoming eyaletinde bulunan Jackson Hole kasabasında bir araya gelecek.

    Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan da bu prestijli sempozyuma katılacak.

    Kansas City Fed'in resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre, Jackson Hole Ekonomi Politikası Sempozyumu'na katılacak isimler, açık tartışmayı teşvik etmek amacıyla her yılın belirlenen konusuna uygun olarak bölgesel, geçmişe dayalı ve sektörel çeşitlilik göz önünde bulundurularak seçiliyor.

    Etkinliğin başarısını artırmak amacıyla katılım sınırlı tutuluyor ve bu sınırlama, sempozyumda açık tartışmaların ön planda olmasına katkı sağlıyor. Sempozyum boyunca belirlenen konuya göre uzmanlardan belirli alt konularda makaleler hazırlamaları isteniyor. Bugüne kadar 150'den fazla yazar, enflasyon, iş gücü piyasaları ve uluslararası ticaret gibi çeşitli konularda makaleler sundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Jackson Hole Ekonomi Politikası Sempozyumu'nun amacı, kamuoyunda tartışmayı ve fikir alışverişini teşvik etmek. Tarih boyunca 70'ten fazla ülkeden katılımcılar, bu platformda farklı bakış açıları ve deneyimlerini paylaşma fırsatı buldu.

    Bu yılki sempozyumun ana teması "Para politikasının etkinliğinin ve iletiminin yeniden değerlendirilmesi" olarak belirlendi.

    POWELL'IN AÇIKLAMALARI MERAK KONUSU

    "Merkez bankacılarının Davosu" olarak bilinen bu etkinlikte, Fed Başkanı Jerome Powell'ın yapacağı konuşma büyük bir ilgiyle bekleniyor.

    Yüksek enflasyonla mücadele eden gelişmiş ülkelerin merkez bankalarının faiz indirim süreçleri ve ABD'de henüz faiz indirimine başlamayan Fed'in resesyon endişeleri sempozyumun odak noktalarından biri olacak. Temmuz ayındaki son toplantısında eylül ayı için faiz indirim sinyali veren Fed'in, Powell'ın Jackson Hole'deki konuşmasında daha fazla ipucu vermesi bekleniyor. Özellikle, ABD'de işsizlik oranının son üç yılın en yüksek seviyesine çıkması gibi verilerin resesyon endişelerini artırdığı bu dönemde, Powell'ın açıklamaları piyasalar tarafından yakından takip edilecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow