hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    HABERLER: MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI AĞUSTOS 2024! TCMB faiz kararı ne kadar, yüzde kaç?

    HABERLER: MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI AĞUSTOS 2024 TCMB faiz kararı ne kadar, yüzde kaç
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Merkez Bankası faiz kararı Ağustos ayındaki politika faizini gösterdi. Başkan Karahan’ın yoğun programı nedeniyle normalde Perşembe günleri açıklanan faiz bu kez daha erken duyuruldu. Peki, Merkez Bankası Ağustos 2024 faiz kararı ne kadar, yüzde kaç oldu? Faiz indirimi, sabit bırakma ve faiz artırımı seçenekleri arasında hangi karar alındı?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Merkez Bankası’nın her ay belirli tarihlerde duyurduğu politika faizi PPK toplantılarında belirleniyor. TCMB’nin PPK takvimi içerisinde ağustos ayı toplantısının hangi tarihte yapılacağı paylaşılmıştı. Peki, merakla beklenen faiz kararı ne oldu?

    MERKEZ BANKASI AĞUSTOS 2024 FAİZ KARARI NE KADAR, YÜZDE KAÇ?

    TCMB’nin Para Politikası Kurulu toplantı takviminde yer alan bilgilere göre 20 Ağustos  2024 Salı günü duyuruldu. Aynı gün saat 14.00’te bir araya gelen PPK ardından politika faizini açıkladı. Karara ilişkin ayrıntılı bilgiler ve sonrasında yaşanan tüm gelişmeler CNN TÜRK ekranlarında yerini aldı. TCMB'nin ağustos ayı faiz kararı ise yüzde 50 oldu. Faizler yüzde 50'de sabit tutuldu.

    HABERLER: MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI AĞUSTOS 2024 TCMB faiz kararı ne kadar, yüzde kaç

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ÖNCEKİ FAİZ KARARLARI NELER OLMUŞTU?

    Merkez Bankası’nın 2024 yılında aldığı faiz kararları şu şekildeydi:

    Ocak 2024’te yüzde 45’te sabit tutuldu, Şubat 2024’te yüzde 45’te sabit tutuldu, Mart 2024’te 500 baz puan faiz artırıldı ve faizler yüzde 50’ye yükseltildi, Nisan 2024’te ise faizler yüzde 50’de sabit bırakıldı. Mayıs ayında da bir değişiklik olmadı ve faizler sabit tutuldu. Aynı şekilde haziran ve temmuz ayında da bir değişikliğe gidilmedi ve faizler yüzde 50'de sabit bırakıldı.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow