hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın: Bir uzlaşı çıkmadı

    Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın: Bir uzlaşı çıkmadı
    expand
    KAYNAKAA

    Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının Uluslararası Çalışma Örgütünün (ILO) 106'ncı Uluslararası Çalışma Konferansı'nda çalışanları Memur-Sen'in temsil etmesi yönündeki kararıyla ilgili olarak, "Bu konuda konfederasyonların sosyal diyalog yaklaşımları oldu. Bugün buna ilişkin bir toplandı gerçekleştirildi. Oradan bir uzlaşı çıkmamıştır." dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yalçın, Bayındır-Memur-Sen'in Ostim'deki "Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi"nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, ILO tarafından 5-16 Haziran tarihleri arasında Cenevre'de yapılacak 106'ncı Uluslararası Çalışma Konferansı'na ilişkin açıklamalarda bulundu.

    Bakanlığın, en fazla üyeye sahip konfederasyon olması dolayısıyla konferansta Türkiye'deki çalışanları Memur-Sen'in temsil etmesine karar verdiğini anımsatan Yalçın, bu kararın ardından bazı konfederasyonların sosyal diyalogdan yana talep ve yaklaşımları olduğunu belirtti.

    Bunun üzerine Bakanlığın taraflar arasında uzlaşı sağlamak için bugün bir toplantı organize ettiğini bildiren Yalçın, şunları kaydetti:

    "O toplantıda bazı işçi konfederasyonları 'Uluslararası kuruluşlara üye olanlar gitsin' yaklaşımında bulundu. Konfederasyonlar uzlaşı yerine iç rekabeti tercih ediliyorlar. Oradan bir uzlaşı çıkmamıştır. Uzlaşı çıkmadığı için şimdiye kadarki mevcut kural şu an itibarıyla devam edecektir. Bunun neticesinde Bakanlığın bugün üye sayısını baz alarak yaptığı muhatap değişikliği, 65 yıldır uyguladığı kuralla aynıdır. Memur-Sen bu anlamda hazırlığını sürdürüyor. Bugün mesai bitimine kadar yazılı cevabını Bakanlığa iletmiş olacaktır."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yalçın, törendeki konuşmasında, hizmete açılan "Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi"ne de değinerek, Türkiye'de iş kazalarının can yakmaya devam ettiğini söyledi.

    "Mesleki Yeterlilik Belgesi"nin çalışanlara nitelik kazandırdığını ifade eden Yalçın, ülkenin uluslararası geçerliliği olan belgeli işçi sayısını yükseltmesine katkı sağladığı için Bayındır-Memur-Sen'e yönetimine teşekkür etti.

    Sınav ve belgelendirme merkezi sayısı 78'e yükseldi

    Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanı Adem Ceylan da 750'ye yakın mesleğin standart ve yeterliliğinin hazırlandığını belirterek, bu mesleklerle ilgili sınav ve belgelendirmelerin yapıldığını bildirdi. Bayındır-Memur-Sen'in "Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi" ile birlikte Türkiye genelindeki sınav ve belgelendirme merkezi sayısının 78'e yükseldiğini vurgulayan Ceylan, "Bu merkezlerimizde yılda 1 milyon 300 bin kişi, mesleki bilgi ve beceriye sahip mi değil mi bunun görülmesi için sınava alınacak. Bu sınavların sonucunda, mesleklerinde gerekli bilgi ve beceriye sahip olduğu tespit edilenlere seviye 4 lise düzeyinde Mesleki Yeterlilik Belgesi verilecek." diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Konuşmaların ardından Yalçın, Ceylan ve beraberindekiler "ahşap kalıpçısı" ile "seramik ve karo kaplamacısı" iş kollarında Mesleki Yeterlilik Belgesi almak için uygulamalı sınava giren işçilerin çalışmalarını izledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow