Marketlerde "nakit" dönemi bitiyor mu?
Bir zincir market, bazı şubelerinde nakit ödemeyi kaldırıp, sadece kredi ve banka kartıyla ödeme kabul edileceğini duyurdu. Bu, pilot bir uygulama. Başarılı olursa diğer şubelerde de uygulanacak. Peki bu karar tüketici haklarını ihlal ediyor mu? Marketlerde nakit ödeme dönemi bitiyor mu? TÜKONFED Başkanı Aydın Ağaoğlu yanıtladı.
Marketlerde nakit ödeme dönemi sona mı eriyor? Yalnızca kredi ve banka kartıyla mı ödeme dönemine geçiliyor? Bir zincir marketin bazı şubelerinde pilot olarak başlatacağı uygulama ne anlama geliyor? Bu durum yasal mı?
TÜKONFED Başkanı Aydın Ağaoğlu bu soruya, “Bu kanuna aykırı. Kara listeye girmiştir, kredi kartı yoktur, markete gidecek ekmek alacak biz sana satmıyoruz, olmaz öyle şey” şeklinde yanıt verdi.
Zincir market nakit ödemeyi kabul etmeyeceğini, müşterilerine daha hızlı, daha pratik ve hijyenik bir alışveriş başlığında duyurdu. Şubeler, uygulamaya 8 Temmuz'da geçecek.
“Vitrinde, rafta, teşhirde satışa sunulan ürünün satışından imtina edilemez, kaçınılamaz diyor. Hem buna aykırılık var hem Türk parasını koruma kanununa aykırılık var.”
Zincir marketin bu pilot uygulaması başarılı olursa diğer şubelerde de uygulanacak. Peki bu karar tüketici haklarını ihlal ediyor mu?
“Türk parasını götürüp verdiği zaman ben bunu kabul etmiyorum demek hukuka aykırı, eşitlik ilkesine aykırı. CİMER’e şikayet edilirse o kuruma yaptırım uygulanır.”
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
İkinci el araç satışında sigorta çıkmazı! "Bedeli fiyata yansıtmak zorundayız..."
Aidat artışları kira ile yarışıyor! İşte ilçe ilçe son durum...
HABER... Emlak Konut'tan yeni konut kampanyasının detayları: 3 soru 3 cevap!
BAYRAM İKRAMİYESİ 2025| Emeklinin bayram ikramiyesi kaç para olacak? İşte kulislerde konuşulan rakam...
EMLAK KONUT PROJESİ 2025 | 5 soruda Emlak Konut kampanyası! Peşinatsız ve düşük faizli konut fırsatı... Kampanya hangi projeleri kapsıyor?