hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Maersk Kızıldeniz nakliyesine ara verdi

    Maersk Kızıldeniz nakliyesine ara verdi
    expand

    Maersk, Husi militanlarının saldırısının ardından Kızıldeniz nakliyesini bir sonraki duyuruya kadar durdurdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Maersk, gemilerinden birinin hafta sonu Husi militanlarının saldırısına uğramasının ardından bir sonraki duyuruya kadar Kızıldeniz üzerinden nakliyeyi durdurdu.

    Danimarkalı denizcilik devinin kararı, saldırının hemen ardından uygulanan 48 saatlik duraklamayı uzatıyor.

    Hesaplamalara göre bu durum şu ana kadar 225 milyar dolarlık ticareti etkiledi. Yük taşıyıcısı Kuehne+Nagel genel olarak 330 geminin etkilendiğini söyledi. Toplam kapasitenin 4,5 milyon konteyner veya 20 feet eşdeğeri birim (TEU) olduğu tahmin ediliyor. Navlun danışmanlığı MDS Transmodal’a göre Süveyş’e giden bir konteynerin değeri 50.000 dolar.

    Küresel ticaret veri sağlayıcısı Kpler, bunu yapan gemi sayısının geçen hafta 55′ten ve bir ay önce 18′den bu hafta 124′e çıktığını söyledi. Ancak Kızıldeniz’deki konteyner gemilerinde hafif bir artış olduğu kesin; 26 Aralık’ta 16 olan gemi sayısı Salı günü 21′e çıktı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kpler gemi takip direktörü Jean-Charles Gordon, “Eş zamanlı olarak, tüm gemiler için Bab el-Mendeb Boğazı’ndaki trafik analizimiz, hem kuzeye hem de güneye giden gemilerin geçişlerinde tutarlı bir düşüş eğilimi olduğunu ortaya koyuyor” dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow