hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kuroda'dan BOJ Başkanı olarak son konuşma

    Kurodadan BOJ Başkanı olarak son konuşma
    expand

    10 yıldır sürdürdüğü görevini yarın Kazuo Ueda'ya devredecek olan Japonya Merkez Bankası (BoJ) Başkanı Haruhiko Kuroda, BoJ'un enflasyon hedefini istikrarlı ve sürdürülebilir şekilde yakalama zamanın yaklaştığını belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Japonya Merkez Bankası (BoJ) Başkanı Haruhiko Kuroda yüzde 2 enflasyon hedefini sürdürülebilir ve istikrarlı şekilde yakalama zamanlamasına yaklaştıklarını söyledi.

    Son basın toplantısını düzenleyen Kuroda, "Japonya'nın 15 yıllık deflasyonu halkta fiyatlar ve ücretlerin artmayacağı yönünde güçlü bir algı yaratmıştı. Ancak bu algı, norm değişmeye başladı. BoJ'un enflasyon hedefini istikrarlı ve sürdürülebilir şekilde yakalama zamanlamasının yaklaştığını düşünüyorum" dedi.

    Ücretlerin gelecek yıl artmaya devam etmesi halinde enflasyon hedefinin ücretlerde büyüme ile birlikte istikrarlı ve sürdürülebilir şekilde başarıldığının görülebileceğini ifade eden Kuroda, "Ultra gevşek politikadan finansal sistemde istikrarın devam etmesini sağlayarak çıkmak mümkün" dedi.

    Kuroda ayrıca getiri eğrisi kontrolünün parasal genişleme ile karşılaştırıldığında sürdürülebilir olmadığını, BoJ'un para politikasını finansal piyasalara sürprizler yapmayı amaçlayarak yönlendirdiğini söylemenin doğru olmadığını da vurguladı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow