hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kripto paralarda Trump hareketliliği

    Kripto paralarda Trump hareketliliği
    expand

    ABD'de başkan adayı Donald Trump'a suikast girişimi düzenlendi. Kripto piyasaları, Saldırının ardından Trump'ın seçimi kazanacağına yönelik spekülasyonların etkisiyle yükseliş kaydetti

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Amerika Birleşik Devletleri, Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump'a yönelik bir suikast girişimiyle sarsıldı. Pensilvanya Eyaleti'nde düzenlediği miting sırasında Trump, silahlı bir saldırıya uğradı ve sağ kulağından yaralandı. 78 yaşındaki siyasetçinin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

    Bu suikast girişimi sonrası Trump'ın seçimleri kazanma şansının arttığına yönelik spekülasyonlar, kripto para piyasalarında hareketlenmeye neden oldu. Bitcoin, sabah saatlerinde 60 bin doların üzerine çıkarak en yüksek 60 bin 300 doları gördü. Saat 09.26 itibarıyla Bitcoin, 60 bin 85 dolardan işlem görüyor.

    Trump, kendisini kripto paralara destek veren bir başkan adayı olarak tanıtıyor. Bu durum, suikast girişimi sonrası kripto paralara olan ilgiyi artırmış olabilir. Ancak analistler, piyasalarda volatilitenin artabileceği konusunda uyarıda bulundu. Geçen ay gerçekleştirilen Trump-Biden münazarasının ardından da benzer piyasa hareketleri yaşanmıştı. Trump'ın münazaradaki performansı başarılı bulunmuş ve rakibi Biden'ın adaylığı sorgulanmaya başlamıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow