Kozmetik devi Hunca'da miras kavgası

65 yıldır kozmetik sektöründe olan Hunca'nın kurucusu Adnan Hunca’nın hayatını kaybetmesinin ardından evlilik dışı ilişkisinden olan kızı Gonca Kalaonra ile Hunca Toyer arasında miras kavgası yaşandı.
Hunca Kozmetik'in kurucusu Adnan Hunca'nın ölümünün ardından İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’ne 2 kız kardeşin açtığı dava dilekçesindeki iddialara göre; Hunca’nın Gonca Kalaonra adında evlilik dışı ilişkisinden doğan bir kızı daha bulunuyordu. Gonca Kalaonra’nın annesi, soy bağının kurulması için Adnan Hunca’ya dava açtı. Mahkeme Gonca Kalaonra’nın Adnan Hunca’nın kızı olduğuna karar verdi.
Hürriyet'ten Özge Eğrikar'ın haberine göre; iddiaya göre Gonca Kalaonra ile soy bağını kabul etmek zorunda kalan Adnan Hunca, kızlarından mal kaçırmak için Sarıyer Bahçeköy’deki iki katlı villa ile iki taşınmaz ve şirketin hisselerini muvazaalı şekilde iki oğluna devretti. Bu arada Zeynep Hunca eşi Tunçer Hunca’ya boşanma davası açtı. Mahkeme Bahçeköy’deki villayı Zeynep Hunca’ya verdi. Bahçeköy’deki villanın 30 Haziran 2010’da devrinin ardından Zeynep Hunca ile Tunçer Hunca yeniden evlendi. Öncelikli olarak Bahçeköy’deki villanın satışının engellenmesi için mahkemeden tedbir kararı konulmasını isteyen 2 kız kardeş de paylarına düşen haklarının kendilerine verilmesini istedi. Adnan Hunca’nın 75 yaşındaki eşi Sema Hunca da iki yıl önce arabasıyla bir şarampole yuvarlanarak hayatını kaybetmişti.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
TCMB Faiz İndirimi Sonrası Borsa İstanbul’da Yükseliş Trendi Başladı
HABER || Market alışverişinde tasarruf etmenin yolları! Harcamalarınızı azaltacak 10 etkili taktik
BAYRAM İKRAMİYESİ 2025 | Emeklinin bayram ikramiyesi artıyor! Yeni rakam ve ödeme tarihi belli oluyor
A101 8-14 MART 2025 AKTÜEL KATALOĞU: A101 Haftanın Yıldızları Ürünleri Listesinde Neler İndirimde?
KONUT KREDİSİ 2025 | TCMB faiz indirimi sonrası konut kredisi faiz oranları ve 1 Milyon TL için geri ödeme planı