hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Konut kiralarındaki yüzde 25 zam sınırı kalktı mı? Kiracılar dikkat!

    Konut kiralarındaki yüzde 25 zam sınırı kalktı mı Kiracılar dikkat
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Türkiye'de kira artış oranı, hem kiracılar hem de ev sahipleri için önemli bir gündem maddesi olmaya devam ediyor. Konut kiraları için yüzde 25'lik zam sınırı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2022 yılında aldığı bir kararla yürürlüğe girmişti. Konut kiralarında uygulanan yüzde 25 zam sınırı, kira artışlarının belirli bir oranı geçmesini engelleyerek kiracıların aşırı fiyat artışlarından korunmasını hedefleyerek uygulandı. Peki, Konut kiralarındaki %25 zam sınırı kalktı mı? İşte detaylar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2024 yılı Temmuz ayı itibarıyla konut kiralarında %25 zam sınırının devam edip etmeyeceği sorgulanıyor. Son 2 yıldır kira kontratı yenileme dönemlerinde yüzde 25 zam sınırı uygulanıyordu. Kira fiyatlarında yaşanan fahiş artış sonrası yürürlüğe konan yüzde 25 zam sınırı uygulamasının son tarihi olarak temmuz ayı belirlenmişti. Kira zammında yüzde 25 sınırının kalkmasının ardından eski uygulamaya dönülecek.

    KONUT KİRALARINDAKİ YÜZDE 25 ZAM SINIRI KALKTI MI?

    Yaklaşık 2 yıldır uygulanan zam sınırı temmuz itibarıyla sona erecek. Uygulamanın sona ermesiyle birlikte kiralarda yeniden tüketici enflasyonu (TÜFE) belirleyici olacak. Kira artış oranı, on iki aylık ortalama enflasyona göre belirlenecek. Bu çerçevede ev sahipleri ile kiracılar, zam belirleme döneminde 12 aylık ortalama enflasyonu dikkate alacak. Haziran ayı kira zam tavanı mayıs enflasyonu ile belli oldu. Mayıs ayında 12 aylık ortalama enflasyon yüzde 62,51 olarak açıklandı.

    Konut kiralarındaki yüzde 25 zam sınırı kalktı mı Kiracılar dikkatHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, katıldığı bir programda ekonomi gündemine dair açıklamalarda bulunmuştu. Kirada yüzde 25 sınırının devam etmesi için bir sebep olmadığını belirten Şimşek; "Kirada yüzde 25 sınırının devam etmesi için bir sebep görmüyorum, çok büyük ihtimalle devam etmez. Kredi fiyatlamasına da müdahale edilmemesi gerekiyor." ifadelerini kullanmıştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow