Koç Holding'ten iki hidroelektrik santrali için 1.2 milyar liralık teklif

Koç Holding şirketlerinden Entek Elektrik Üretimi AŞ'nin, Menzelet ve Kılavuzlu Hidroelektrik Santrallerinin (HES) özelleştirilme ihalesine 1 milyar 276 milyon lira ile en yüksek teklifi verdiği bildirildi.
Koç Holding şirketlerinden Entek Elektrik Üretimi AŞ'nin, Menzelet ve Kılavuzlu Hidroelektrik Santrallerinin (HES) özelleştirilme ihalesine 1 milyar 276 milyon lira ile en yüksek teklifi verdiği bildirildi.
Aygaz AŞ'nin, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan açıklamasında, şirketin ana ortağı Koç Holding AŞ ile yüzde 49,62'şer oranında pay sahibi olduğu iştiraki Entek Elektrik Üretimi AŞ'nin, Menzelet ve Kılavuzlu HES'lerinin 49 yıl süre ile "İşletme Hakkının Verilmesi" yöntemiyle özelleştirilmesi ihalesi kapsamındaki nihai pazarlık görüşmesi sonucunda, 1 milyar 276 milyon TL tutarındaki teklifinin en yüksek teklif olarak gerçekleştiği ifade edildi.
Açıklamada, söz konusu ihale sonucunun kesinleşmesinin Rekabet Kurumu'nun ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun izni ile Özelleştirme Yüksek Kurulu'nun nihai onayına tabi olacağı kaydedildi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Trump’ın Gümrük Tarifeleri Küresel Ticaret Savaşını Ateşledi: Piyasalar Sarsıldı
EMEKLİ PROMOSYONU 2025 | Emekli promosyonuna Nisan ayarı! Hangi banka ne kadar ödeme yapıyor?
Altın fiyatları sert çakıldı! Haftalık kazançta büyük düşüş...
SON DAKİKA EMEKLİ HABERİ | Emekliye yeni kazanç! Çifte artış yolda...
Otomobil piyasasında son durum: Kredi faizleri düşecek mi? Uzman isimden dikkat çeken tarih