hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kadınların doğum izni artırılacak mı? Engellilere ÖTV'siz araç bitiyor mu? Bakan Göktaş yanıtladı

    KAYNAKCNN TÜRK

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, düşen doğum oranlarının yükseltilmesi için doğum izinlerinin artırılması dahil olmak üzere birçok alternatif üzerinde çalıştıklarını söyledi. Göktaş, engellilerin ÖTV'siz araç alımı alanında düzenlemeye ihtiyaç duyulduğunu da ifade etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BAKANLIK, AİLE VE NÜFUS POLİTİKALARI DAİRESİ KURDU

    Doğurganlık oranının artırılmasına yönelik yeni politikalar için Aile ve Nüfus Politikaları Daire Başkanlığı kurulduğunu söyledi. Bakanlık bünyesindeki bilim kurulu toplantılarında bu meselenin mercek altına alındığını anlattı.

    GÖKTAŞ: DOĞUM İZNİNİN ARTIRILMASI ALTERNATİFİ MASADA

    Kabine toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Doğum izinlerinin artırılmasından kreş ve bakım süreçlerinin desteklenmesine ve esnek ve uzaktan çalışma gibi birçok alternatifi ele alıyoruz. Ülke kalkınmasına ve kadın istihdamının arttırılmasına da katkı sağlayacak yeni modeller için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hayata geçireceğimiz yeni modellerle kadınların ev ve iş hayatı arasında tercih yapma zorunluluklarını ortadan kaldırmayı hedefliyoruz" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bakan Göktaş, doğurganlık oranındaki düşüşün önüne geçilmesi için çok katmanlı politikalar geliştirmek istediklerini belirtti. Göktaş, AK Parti çatısı altında da çeşitli çalıştaylar düzenlendiğini anımsattı.

    GÖKTAŞ: ENGELLİYİ MAĞDUR EDECEK DÜZENLEME YAPMAYIZ

    Peki, engellilerin ÖTV'siz araç alma şartlarına dair bir düzenleme olacak mı? Göktaş, engellilerin haklarının suistimal edilmesinin kamuoyunu rahatsız ettiğinin ve bu çerçevede engellilerden çok sayıda şikayet aldıklarının altını çizdi. Bu alanda bir düzenlemeye ihtiyaç duyulduğunu işaret eden Bakan, engellilere yönelik avantajların suistimal edilmesine seyirci kalamayacaklarını vurguladı. Göktaş, "Engelli vatandaşlarımızı mağdur edecek herhangi bir düzenlemeyi asla hayata geçirmeyiz. Engelli vatandaşlarımızın araç alımlarında herhangi bir olumsuzluk yaşamamaları ve bu haklarını kullanmaktan mahrum kalmamaları için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow