hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    JPMorgan Türk bankaları için hedef fiyatlarını revize etti

    JPMorgan Türk bankaları için hedef fiyatlarını revize etti
    expand

    JPMorgan, bugün Türk bankaları için yayınladığı "Daha Güçlü Bir Geleceğe Doğru İlerliyoruz; Garanti için OW'e" başlıklı raporunda, Türk bankalarına yönelik hedef fiyatlarını revize etti ve Garanti Bankası için tavsiyesini yükseltti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Raporda, Türk bankalarının hisse senetlerinin, hükümet ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından atılan kararlı ve koordineli adımların ardından, enflasyonun düşürülmesine yönelik artan piyasa güvenini yansıtarak yıl içinde %80 oranında yükseldiği belirtildi. JPMorgan, "Makro dengelenme, banka kazançlarının yakın vadede baskı altında olduğu anlamına gelse de, üçüncü çeyrekten itibaren kazançlarda kademeli bir toparlanma öngörüyoruz. Yine de, güçlü rallinin ardından seçici bir yaklaşım izliyoruz ve en yüksek F/K potansiyeline sahip Garanti Bankası için hedef fiyatımızı 164 TL'ye çıkararak tavsiyemizi Ağırlığını Artır (OW) seviyesine yükseltiyoruz" dedi.

    Garanti Bankası'nı OW seviyesine yükseltirken, Akbank, İş Bankası ve Yapı Kredi'yi Nötr; Halkbank ve VakıfBank'ı ise Ağırlığını Azalt (Underweight) seviyesinde tutan JPMorgan, "Garanti'nin yakın vadeli kazanç ivmesi, TÜFE'ye bağlı gelirlere daha az bağımlı olması ve daha iyi net faiz marjı (NIM) sayesinde özel sektördeki benzerlerinden olumlu yönde ayrışıyor. Bu pozitif ayrışmanın önümüzdeki çeyreklerde de devam etmesini bekliyoruz" değerlendirmesini yaptı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow