Herkes zarar ederken o kâr etti! Jeff Bezos'a şok: Hintli Adani, milyarderler listesinde ikinci sırada...
Hintli iş insanı Gautam Adani, Jeff Bezos'u geçerek dünyanın en zengin ikinci kişisi oldu. Son dönemde servetini hızla artıran Adani, 146,8 milyar dolar seviyesine ulaşarak 264 milyar dolar servete sahip Elon Musk’ın ardına yerleşti.

Hintli iş insanı Gautam Adani, tahmini 146,8 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin ikinci insanı oldu ve Bloomberg'in Milyarder Endeksi'ne göre Amazon'un kurucusu Jeff Bezos'u 3 numaraya indirdi.

Bloomberg, daha geçen ay milyarderin üçüncü sırada yer aldığını bildirmişti. Hindistan'daki Adani Group endüstriyel holdinginin kurucusu ve başkanı, bu yıl servetinde önemli ve hızlı bir büyüme gördü ve endekste Hintli rakibi Mukesh Ambani ABD’li Bill Gates ile Warren Buffet gibi isimleri geride bıraktı.

Bloomberg'in bildirdiğine göre, iş kralı 2022'ye sıralamada 14. sıradan başladı ve 2 numaraya ulaşması sadece aylar aldı.

Geçen ay, Hintli milyarder, net değerini iki katından fazla artırarak 137,4 milyar dolara ulaşmış ve endekste 20 sıra birden yükselmişti.

Elon Musk, tahmini 264 milyar dolar ile dünyanın 1 numaralı en zengin insanı olmaya devam ediyor.

Bloomberg’e göre, Adani'nin sadece bu yıl servetine 60,9 milyar dolar eklendi, listedeki diğerleri ise para kaybetti.

Associated Press'in (AP) bildirdiğine göre, Temmuz ayında şu anda listede 5. sırada olan Bill Gates, Bill ve Melinda Gates Vakfı'na 20 milyar dolar taahhüt etti. AP'ye göre, listede 6. sırada yer alan Warren Buffett da, Gates Vakfı'na şimdiden 30 milyar dolardan fazla bağışta bulundu.

Jeff Bezos'un serveti Salı günü Amazon hisseleri yeni enflasyon verileri nedeniyle düştüğünde önemli kayba uğrayarak Adani'nin onu milyarder endeksine geçmesi için yer açtı.

Bloomberg milyarderler listesinde güncel sıralama.