hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Japonya Merkez Bankası'ndan dikkat çeken faiz artırımı açıklaması

    Japonya Merkez Bankasından dikkat çeken faiz artırımı açıklaması
    expand

    Japonya Merkez Bankası (BoJ) Başkanı Kazuo Ueda, Osaka'da düzenlenen bir toplantıda, para politikası ve Japon ekonomisi üzerine değerlendirmelerde bulundu. Ueda, BoJ'un Japonya ve dünya genelindeki ekonomik gelişmeleri yakından takip ederek, faiz artırımına acele etmeyeceklerini belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ueda, Japonya ekonomisi ve fiyatlara ilişkin öngörülerinin gerçekleşmesi durumunda politika faizini artırabileceklerini vurgularken, ülkede enflasyonun yükselmeye devam etmesini beklediklerini ifade etti.

    "Ekonomik faaliyet ve fiyatlardaki yüksek belirsizlikler dikkate alındığında, beklenmedik durumlar ortaya çıkabilir." diyen Ueda, para politikasının sabit bir programa dayanmayacağını ve belirsizlikler göz önüne alınarak esnek bir şekilde yönetileceğini söyledi.

    BoJ Başkanı Ueda, BoJ'un özellikle ABD ekonomisi başta olmak üzere yurt dışı ekonomilerdeki gelişmeleri ve dalgalı finans ve sermaye piyasalarını dikkatle izlemeye devam edeceğini belirtti. Uzun süredir düşük faiz oranlarına sahip olan Japonya'nın faiz artışlarına nasıl tepki vereceğini dikkatle inceleyeceklerini de sözlerine ekledi.

    Ueda, BoJ'un politika kararlarını alırken, hem yurt içi hem de yurt dışındaki finansal gelişmeleri ve bu gelişmelerin temel nedenlerini titizlikle değerlendireceklerini belirterek, "Bunu yapmak için yeterli zamanımız var." dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Geçtiğimiz hafta BoJ, politika faizini yüzde 0,25 seviyesinde sabit tutmuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow