hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Japonya Merkez Bankası Başkanı Ueda göreve başladı

    Japonya Merkez Bankası Başkanı Ueda göreve başladı
    expand

    Japonya Merkez Bankası'nın yeni başkanı Kazuo Ueda, küresel riskler belirirken göreve başladı. 71 yaşındaki ismin önünde eksi faizde devam edilip edilmeyeceği ve engebeli bir yol var.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Japonya Merkez Bankası'nın (BOJ) yeni başkanı Kazuo Ueda, engebeli bir yolla karşı karşıya. 71 yaşındaki akademisyenin görev süresi, dün başladı.

    Ueda'nın piyasaları bozmak ve banka marjlarını incitmekle eleştirilen popüler olmayan bir tahvil getiri kontrol politikasını ne kadar yakında aşamalı olarak kaldırabileceğine dair ipuçları aranıyor.

    Başbakan Fumio Kişida, para politikası konusunda açıkça herhangi bir talepte bulunmaktan kaçınırken, partisinin koalisyon ortağı başkanı Ueda'nın herhangi bir değişimde yavaş gitmesini umduğunu dile getirdi.

    Şubat ayındaki parlamento onay oturumlarında Ueda, Japonya'nın BOJ'un ücret artışıyla desteklenen yüzde 2'lik enflasyon hedefine sürdürülebilir bir şekilde ulaşmasını sağlamak için aşırı gevşek politikayı sürdürme gereğini vurguladı.

    Ancak enflasyonun hedefi aşmasıyla birçok analist, BOJ'un kısa vadeli faiz oranı için yüzde -0,1'lik bir hedef ile 10 yıllık tahvil getirisi için yüzde 0'lık bir üst sınırı birleştiren bir politika olan verim eğrisi kontrolünü (YCC) değiştirmesini veya sonlandırmasını bekliyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow