İsviçre Merkez Bankası'ndan döviz piyasasında aktiviteye devam mesajı
![İsviçre Merkez Bankasından döviz piyasasında aktiviteye devam mesajı](https://image.cnnturk.com/i/cnnturk/75/740x416//63f47d7dd265a217049b4343.jpg)
İsviçre Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Marten Schlegel, "Döviz piyasalarında aktif olmaya hâlâ istekliyiz" dedi.
Haberin Devamı![adv-arrow](//v6s.cnnturk.com/images/detail-pages/adv-down-arrow.svg)
Haberin Devamı![adv-arrow](//v6s.cnnturk.com/images/detail-pages/adv-down-arrow.svg)
İsviçre Merkez Bankası (SNB) Başkan Yardımcısı Marten Schlegel, SNB'nin fiyat istikrarını sağlama görevi çerçevesinde döviz piyasalarında aktif olmaya "hâlâ istekli" olduğunu söyledi.
Schlegel, "Eğer İsviçre frangı değer kaybeder ise, döviz satmaya hazırız. Eğer frank güçlü şekilde değerlenir ise döviz satın almaya istekli oluruz" dedi.
SNB'nin enflasyon ile başa çıkmak için güçlü şekilde hareket etmesi gerektiğini belirten Schlegel, "Topluma yapabileceğimizi en önemli katkı istikrar odaklı politika izlemek ve fiyat istikrarını devam ettirmek" dedi.
Piyasalar, İsviçre MB'nin 23 Mart'ta yapacağı toplantıda faiz artırmasını bekliyorlar. Hali hazırda yüzde 1 olan faizin 50 baz puan artırılması olasılığını yüzde 85 olarak fiyatlanıyor.
Sıradaki Haber![adv-arrow](//v6s.cnnturk.com/images/detail-pages/adv-down-arrow.svg)
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
2024'te en çok altına sahip ülkeler belli oldu! İşte Türkiye'nin sıralamadaki yeri...
Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! Kadın ve genç üreticilere 2 yıl geri ödemesiz kredi
İslam Memiş’ten altın yatırımcısına kritik uyarılar! “Eğer nakit ihtiyacınız yoksa…”
Ocak ayında otomobilde en çok hangi marka ve modeller sattı?
KONUT KREDİSİ 2025 | Konut alımında fırsat dönemi mi? Bankalar kredi faizlerinde revizyona gitti... İşte son durum...