hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İşten çıkarma yasağı ne zaman bitecek? Kısıtlama uzatıldı... İşten çıkarma cezası ne kadar?

    İşten çıkarma yasağı ne zaman bitecek Kısıtlama uzatıldı... İşten çıkarma cezası ne kadar
    expand

    İşten çıkarma yasağı ile ilgili son dakika gelişmesi Resmi Gazete’de yayınlandı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk da Twitter adresi üzerinden yaptığı paylaşımda son gelişmeyi duyurdu. Peki, işten çıkarma yasağı uzadı mı, yasak ne zaman bitecek?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İşten çıkarma yasağı süresinin sona ermesine günler kala Resmi Gazete’de yeni karar yayınlandı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk da Resmi Gazete’deki kararı paylaştı. İşte süreçte son durum…

    İŞTEN ÇIKARMA YASAĞI UZATILDI MI, NE ZAMAN BİTECEK?

    17 Mart’ta sona erecek olan işten çıkarma yasağı Resmi Gazete’de yayınlanan yeni karar ile birlikte 2 ay daha uzatıldı. Buna göre işten çıkarma yasağı 17 Mayıs 2021 tarihinde bitecek.

    Bakan Selçuk Twitter’dan yaptığı açıklamasında “Normalleşme sürecinde istihdamı korumak için tedbirlerimize devam ediyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın @RTErdogan’ın kararıyla Nakdi Ücret Desteği ve Fesih Kısıtı’nı 2 ay süreyle uzatıyoruz.” ifadelerini kullandı.

    İŞTEN ÇIKARMA YASAĞI CEZASI NE KADAR?

    İşveren yasağa aykırı olarak fesih yapar ise fesih tarihindeki brüt asgari ücret tutarında idari para cezası ile cezalandırılacak. Yani 2021 yılı tamamlanana kadar her bir haksız fesih için işveren 3 bin 577 lira para cezası kesilecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow