Özgeçmişinize bu becerileri yazıp rakiplerinizi sollayın
Özgeçmiş hazırlamak için tüm kaynakları değerlendirip elinizden gelen en iyi özgeçmişi hazırladınız. Özgeçmişiniz hala görüntülenmiyor, iş görüşmesi daveti almıyor ya da işi alamıyor musunuz? Bazen her şeyin en doğrusunu yapmak yetmez. Rekabette öne çıkabilmek için işverenlerin ihtiyacı olanı bilip, bu becerilerimizi vurgulamak ya da geliştirmek gerekir.
Haberin Devamı
/

İşe Alım Danışmanlık şirketi Glassdoor uzmanları işverenlerin çağın ihtiyaçları doğrultusunda ya da az bulunması sebebiyle öncelik verdiği teknik ve mesleki beceriler ve sosyal becerileri belirledi. Özgemişinizde bunları vurgulayarak diğer adayların önüne geçebilirsiniz. Üstelik hepsine sahip olmanız da gerekmiyor:Teknik ve mesleki beceriler
1. Veri Toplama ve Analiz
/

Mevcut işinizdeki veri toplama ve analiz etme fırsatı bulduğunuz işleri düşünün ve özgeçmişinize ekleyin. Aklınıza bir örnek gelmiyorsa, edX veya Coursera gibi bir web sitesinden ücretsiz veri analizi kursu almayı düşünün, ardından öğrendikleriniz işinize uygulayın.
Haberin Devamı
2. Sosyal Medya
/

Sosyal medyayla ilgili bir ders aldıysanız veya staj tamamladıysanız özgeçmişinize ekleyin - uyguladığınız bir kampanyadaki detayları paylaşmak size ekstra puan kazandırır. Özgeçmişinize eğlendirici sosyal medya aktivitelerinizi dahil etmeyin - bunu, sosyal medya hesaplarını profesyonel bir şekilde yönettiğiniz zamanlara sınırlayın.
3. İçerik Yönetim Sistemleri
/

Birçok mevcut çevrim içi ders veya bilgilendirici rehber aracılığıyla bu platformları nasıl kullanacağınızı öğrenin, ardından özgeçmişinizin beceri bölümüne ekleyin. Ekstra puan istiyorsanız, kişisel bir web sitesi veya çevrim içi portföy oluşturun ve onun bağlantı adresini özgeçmişinize ekleyin ki işe alımcılar ve işe alma yöneticileri becerilerinizi kendileri görebilsinler.Sosyal beceriler
Haberin Devamı
Haberin Devamı
1. İletişim
/

Özgeçmişinde sadece dilbilgisi ve yazım kuralları denetimi yapmayın, ayrıca ifadelerin kalite ve netliğini de kontrol edin. Uzun cümleleri daha kısa olacak şekilde yeniden yazın, sonra yazdıklarınızın tamamının anlamlı ve mantıklı olduğundan emin olmak için özgeçmişinizi yüksek sesle okuyun. İşe alım görevlisiyle e-postayla ve telefonla etkileşime girdiğinizde, yerinde ve samimi iletişim kurarak becerinizi kanıtlayın.
2. Problem Çözme
/

Özgeçmişinizde ağırlıklı olarak "E-posta açılma oranları yüzde 10 arttı." gibi bir sorunun çözümünü bulduğunuz vakalar üzerinde yoğunlaşmalısınız. Mümkün olursa çözümle birlikte sorunu da yazmaya özen gösterin ki, problem çözme becerinizi tam olarak nasıl uyguladığınızı görebilsinler.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
3. Olumlu Tutum
/

Özgeçmişten ziyade görüşmede olumlu bir tutum sergilemek daha kolaydır, ancak mesleki zorluklarınızı olumlu bir şekilde ifade ederek başlayabilirsiniz. "üstesinden geldi", "üstesinden gelindi", "başardı" ve "kazandı" gibi fiilleri kullanmak genel olarak olumlu, enerjik bir izlenime katkıda bulunabilir.Bu kısa yollara ek olarak, bu becerilerin olabildiğince çoğunu özgeçmişinize dahil etmeyi unutmayınız.