hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İstanbul'da 145 işçiyi işten çıkaran işverene 3 milyon lira ceza!

    İstanbulda 145 işçiyi işten çıkaran işverene 3 milyon lira ceza
    expand

    İstanbul'da faaliyet gösteren Polonez fabrikasında sendikal örgütlenme faaliyetlerine katıldıkları gerekçesiyle 145 işçiyi işten çıkaran işverene 2 milyon 9 bin 560 lira idari para cezası kesildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Bakanlığa bağlı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı, İstanbul Çatalca'da faaliyet gösteren bir firmada sendikal örgütlenme çalışmalarına katıldıkları için işten çıkarılan 13 işçi ile bu duruma karşı eylem yapan 132 işçinin işten çıkarılmasına yönelik teftiş raporunu tamamladı.

    Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

    "Yapılan incelemeler sonucunda, firmada sendikal baskı nedeniyle iş akdi feshedilen 141 işçi için, her biri için 8 bin 590 lira olmak üzere toplamda 1 milyon 211 bin 190 lira idari para cezası uygulanması talep edilmiştir. Ayrıca, işverenin Türkiye İş Kurumu'na bildirimde bulunmadan 145 işçi için toplu işten çıkarma gerçekleştirmesi nedeniyle, her işçi için 5 bin 506 lira olmak üzere toplam 798 bin 370 lira idari para cezası verilmesi istenmiştir. Bunun yanı sıra, sendika üyesi işçileri işten çıkarmak suretiyle hukuka aykırı olarak sendikal faaliyetleri engelleyen işveren hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmuştur. Emeğin, sendikal örgütlenmenin ve çalışanların hak ve özgürlüklerinin korunması için Bakanlık olarak üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye kararlıyız."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow