hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İstanbul Havalimanı Avrupa'nın zirvesinde!

    İstanbul Havalimanı Avrupanın zirvesinde
    expand

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul Havalimanı'nın günlük ortalama 1488 uçuşla Avrupa'daki havalimanlarını geride bırakarak liderliğini sürdürdüğünü açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yaptığı yazılı açıklamada, Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı'nın (EUROCONTROL) Avrupa Havacılık Genel Bakış Raporu'na değinen Uraloğlu, İstanbul Havalimanı'nın dünya ve Avrupa'da dikkat çektiğini belirtti. "İstanbul Havalimanı, günlük ortalama 1488 uçuşla Avrupa'daki en yoğun havalimanı oldu ve Amsterdam, Paris, Londra gibi büyük Avrupa başkentlerindeki havalimanlarını geride bırakarak zirvedeki yerini korudu. Ayrıca, dünya genelindeki 25 küresel havalimanı arasında ortalama 747 uçak kalkışıyla 7. sırada yer aldı" dedi.

    Uraloğlu, Antalya Havalimanı'nın günlük ortalama 949 uçuşla listede 10. sırada olduğunu, Türkiye'nin ise günlük ortalama 3 bin 735 uçuşla Avrupa'da en yoğun trafiğe sahip 6. ülke olduğunu vurguladı.

    Ayrıca, Türkiye'nin uçuşlarındaki başarının gecikme sürelerinde de kendini gösterdiğini belirten Uraloğlu, "EUROCONTROL hava sahasında uçuş başına ortalama 2,27 dakika gecikme yaşanırken, Türk hava sahasında bu süre 0,5 dakikanın altına inerek Avrupa'nın en verimli hava sahalarından biri oldu" ifadesini kullandı. Uraloğlu, Budapeşte'nin ortalama 4,4 dakikalık gecikme ile en fazla gecikme yaşayan hava sahası olduğunu, Almanya'nın Karlsruhe bölgesinde hava koşullarından kaynaklı ortalama 1,9 dakikalık gecikme yaşandığını ve Zagreb ile Belgrad'ın ise 1,8 dakikayla en fazla gecikme yaşayan saha kontrol merkezleri arasında yer aldığını ekledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow