hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Intel'in hisselerinde 50 yılın en büyük düşüşü yaşandı

    Intelin hisselerinde 50 yılın en büyük düşüşü yaşandı
    expand

    Dünyanın önde gelen çip üreticilerinden Intel, olumsuz gelen ikinci çeyrek bilançosu ve büyük çaplı işten çıkarma duyurusunun ardından son 50 yılın en büyük değer kaybını yaşadı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    New York Borsası'nda teknoloji hisselerinde görülen kayıplara öncülük eden Intel, yüzde 26,06'lık bir düşüşle 21,48 dolara geriledi.

    Bu düşüş, Intel'in halka arzından üç yıl sonra, Temmuz 1974'te yaşanan yüzde 31'lik düşüşten sonraki en kötü ikinci günü olarak kaydedildi. Ayrıca, şirketin piyasa değeri de 100 milyar doların altına indi.

    İkinci Çeyrek Performansı Beklentilerin Altında Kaldı
    Intel'in bilançosu, şirketin gelirlerinin ikinci çeyrekte azaldığını ortaya koydu. Yılın ikinci çeyreğinde Intel'in geliri, geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 1 düşüşle 12,8 milyar dolara geriledi. Geçen yılın aynı döneminde ise şirket 12,9 milyar dolar gelir elde etmişti. Bu rakamlar, piyasa beklentisinin altında kaldı; beklenti, 12,94 milyar dolar gelir elde edileceği yönündeydi.

    KARDAN ZARARA DÖNDÜ

    Geçen yılın ikinci çeyreğinde 1,5 milyar dolar net kar açıklayan Intel, bu yılın aynı döneminde 1,6 milyar dolar zarar bildirdi. Çip üreticisinin hisse başına zararı aynı dönemde 38 sent olarak gerçekleşti. Geçen yılın aynı döneminde ise hisse başına 35 sent kar açıklanmıştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İŞTEN ÇIKARMA VE HARCAMALARDA KESİNTİ

    Intel, bilanço açıklamasında personel sayısında yüzde 15'ten fazla azalmaya gitmeyi planladığını belirtti. Bu kapsamlı kesinti, şirketin harcamalarını düşürme çabalarının bir parçası olarak uygulanacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow