hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İngiltere Merkez Bankası: Ülke bir ücret-fiyat sarmalına girmek üzere

    İngiltere Merkez Bankası: Ülke bir ücret-fiyat sarmalına girmek üzere
    expand

    İngiltere Merkez Bankası başkanı Andrew Bailey, İngiltere’nin bir ücret-fiyat sarmalıyla karşı karşıya olduğunu söyledi ve enflasyonun döngüye girdiğini ifade etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İngiltere Merkez Bankası Başkanı Andrew Bailey, İngiltere’nin art arda 12 merkez bankası faiz oranı artışına rağmen bir yılı aşkın süredir ücret fiyatlarında bir sarmal yaşadığını söyledi.

    Bailey yaptığı konuşmada, ”Birleşik Krallık’ta çekirdek enflasyondaki gücün bir kısmı, yüksek enerji fiyatlarının dolaylı etkilerini yansıtıyor” derken “Ancak gördüğümüz dış şoklar iç ekonominin durumuyla etkileşime girdiğinden, ikinci tur etkileri de yansıtıyor.” sözleriyle döngüye dikkat çekti.

    “Manşet enflasyon düştükçe, bu ikinci tur etkilerin ortaya çıktıkları kadar çabuk ortadan kalkması pek olası değil.” diye konuşan Bailey, Bankanın para politikası komitesinin “enflasyona yönelik risklerin önemli ölçüde yukarı yönlü olduğu yargısına varmaya devam ettiğini” ve yüzde 2′lik enflasyon hedefine ulaşmak için “gerektiğinde” ana banka faiz oranını ayarlamaya devam edeceğini söyledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow