IMF'den korkutan uyarı: Daha da kötüye gidecek!
Uluslararası Para Fonu (IMF), 2023'te küresel ekonomik büyüme tahminlerini bir kez daha düşürerek, dünya ekonomik büyümesinin 2026'ya kadar 4 trilyon dolar daha düşük olacağını tahmin ediyor.
Haberin Devamı
/

IMF Genel Müdürü Kristalina Georgieva, Şubat ayında başlayan Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin IMF'nin dış politikaya bakışını çarpıcı bir şekilde değiştirdiğini söyleyerek "İşler daha iyiye gitmeden önce daha da kötüye" dedi.
/

Devam eden COVID-19 pandemisi, yükselen enflasyon ve kötüleşen iklim koşulları da dünya ekonomilerini etkiliyor.
Haberin Devamı
/

Gıda güvensizliği ve düşük gelirli ülkelerin sahip olduğu yüksek borç seviyeleri gibi diğer krizler de şiddetleniyor.
/

Georgieva, IMF'nin dünya ekonomisinin üçte birini oluşturan ülkelerin bu veya gelecek yıl en az iki çeyrek üst üste ekonomik daralma göreceğini tahmin ettiğini de sözlerine ekledi.
Haberin Devamı
Haberin Devamı