İlk kez konuştu: Geçen ay göreve gelen Fed üyesinden şahin açıklama

Geçen ay göreve gelmesinden bu yana yaptığı ilk halka açık konuşmasında Chicago Fed Başkanı Goolsbee, piyasa tepkisine çok fazla güvenmenin hata olduğunu söyledi.
Chicago Fed Bankası Başkanı Austan Goolsbee, merkez bankacılarının gelen verilerden öğrendiklerini reel ekonomiden derlenen ipuçlarıyla artırmaları ve finansal piyasalara çok fazla ağırlık vermekten kaçınmaları gerektiğini söyledi.
Geçen ay göreve gelmesinden bu yana yaptığı ilk halka açık konuşmasında Goolsbee, ekonomik veriler gecikmeli olarak geldiğinden, yatırımcıların gelen haberlere anlık tepkisine güvenmenin cazip olduğunu kabul ederken "Ancak politika yapıcıların piyasa tepkilerine çok fazla güvenmeleri bir tehlike ve hatadır. İşimiz nihai olarak reel ekonomide olanlarla değerlendiriliyor." dedi.
Indiana, Goshen'deki Ivy Tech Community College'da düzenlenen bir etkinlik için hazırlanan konuşmasında, sıçrayan verilerin ekonomide neler olup bittiğini görmeyi zorlaştırabileceğini söyledi.
Bu yılki politika belirleyen Federal Açık Piyasa Komitesi'nde seçmen olan Goolsbee, konuşma metninde para politikasına değinmedi.
Goolsbee, "Dolayısıyla, bu geleneksel verileri reel ekonomiden elde edilen gözlemlerle desteklemek önemlidir. Bu, özellikle pandemi zamanlarının çoğunda olduğu gibi, her şey tuhaf ve havada olduğunda geçerlidir." dedi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
SON DAKİKA! Otomobil Almayı Planlayanlar Dikkat! Pazarda Dikkat Çeken Hareketlilik! İşte 2. Elde Fiyatı En Çok Düşen Markalar
HABER... Merakla bekleniyordu! İşte evlenecek çiftlere yeni destek kampanyasının detayları
Çalışan annelere yönelik yasal haklar! Doğum izni, kıdem tazminatı ve istifa süreci
Araba almayı düşünenleri ilgilendiren haber! İkinci elde düşüş sürüyor
SON DAKİKA EMEKLİ HABERİ | Tüm emekli ödemeleri sil baştan! İşte yeni takvim...