hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İBB bursu son başvuru tarihi 2024: İBB burs başvuru sonuçları 2024 ne zaman açıklanacak?

    İBB bursu son başvuru tarihi 2024: İBB burs başvuru sonuçları 2024 ne zaman açıklanacak
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından 25 Eylül'de başlayan “Genç Üniversiteli Eğitim Desteği” burs yardımı başvurularında son tarih yaklaştı. 100 bin üniversite öğrencisine 15 bin TL İBB burs başvuruları ekim ayında sona erecek. Başvuru yapan öğrenciler sonuçların açıklanacağı tarihi araştırıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi lisans, ön lisans ve yüksek lisans ve doktora öğrencilerine yeni eğitim öğretim döneminde burs verilecek. Gerekli şartları sağlayan öğrenciler için başvuru ekranı 25 Eylül'den itibaren açıldı. Bursa başvurular "İstanbul Senin" uygulaması üzerinden ya da gencuniversiteli.ibb.istanbul portalı üzerinden yapılıyor. İBB burs başvuru şartları arasında, İstanbul’da ikamet etme, lisans ve ön lisans için 30 yaşını aşmamış olma, ara sınıf ve son sınıf öğrencileri için yılsonu başarı notunun en az 100 üzerinden 53 ya da 4 üzerinden 2,00 olması koşulları aranacak.

    İBB BURSU SON BAŞVURU TARİHİ 2024

    Ekrem İmamoğlu'nun sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı duyuruda, 25 Eylül - 18 Ekim tarihleri arasında başvuruların alınacağı belirtildi. İBB tarafından 100 bin öğrenciye 15.000 TL eğitim desteği sağlanacak. İBB Genç Üniversiteli burs başvurusu için gerekli evraklar arasında, öğrenci belgesi, sabıka kaydı almadığına dair belge, Ailenin maddi durumunu gösteren belgeler yer alıyor.

    İBB BURS BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından başvuru sonuçlarının açıklanacağı tarih hakkında henüz bir açıklama gelmedi. 2024- 2025 dönemi burs başvuru sonuçları "https://gencuniversiteli.ibb.istanbul/" adresi üzerinden sorgulanabilecek. İBB burs başvuru sonuç duyurusunun aralık ayı ortalarına kadar yapılması bekleniyor. Başvuru işlemlerini tamamlayan üniversite öğrencilerinin gündeminde sonuç tarihi var. Başvurular, "İstanbul Senin" uygulaması veya gencuniversiteli.ibb.istanbul web sitesi üzerinden yapılabiliyor. Başvurusu kabul edilen öğrenciler, İBB Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından SMS yoluyla bilgilendirilecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow