hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    HSBC, 2024 sonu dolar kuru ve faiz tahmini paylaştı

    HSBC, 2024 sonu dolar kuru ve faiz tahmini paylaştı
    expand

    İngiliz bankası HSBC, faiz indirimi ve döviz kuru ile ilgili öngörülerini açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    HSBC'nin tahminlerine göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ilk faiz indirimini 2025 yılının ilk çeyreğinde gerçekleştirecek.

    Bloomberg HT'de yer alan habere göre, Banka, 2024 yılı sonunda faiz oranının yüzde 50'ye ulaşacağını öngörüyor ve 2025'in ilk çeyreğinde bu oranın yüzde 45'e, ikinci çeyrekte ise yüzde 40'a ineceğini bekliyor.

    İngiliz bankasının beklentileri doğrultusunda, 2024 yılının sonunda dolar kurunun 36 TL, Euro kurunun ise 37,8 TL olacağı tahmin ediliyor.

    HSBC'nin raporunda şu değerlendirmeler yer alıyor:

    "Türk Lirası ve Güney Afrika Randı, olumlu yurt içi dinamiklerle desteklenmeye devam ediyor. Özellikle Türkiye'de, Merkez Bankası şahin duruşunu sürdürdü ve yılın geri kalanında politika yaklaşımında bir değişiklik olacağına dair bir sinyal vermedi. TCMB'nin şu anki odak noktası, enflasyonun düşüşünü ve dolarizasyonun önlenmesini sağlamak için gerekli para politikası sıkılığını korumaktır. Reel döviz değerlenmesinin, USD/TRY kurunda daha yüksek bir hareket gerektireceğini bilmemize rağmen, orta vadede TL konusunda olumlu beklentilerimizi sürdürüyoruz."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow